Најновије

ШТО СМО СТАРИЈИ, МАМУРЛУК НАМ ТЕЖЕ ПАДА: Ево због чега је то тако...

Док је у двадесетим годинама мамурлук најчешће блага сметња после бурне ноћи, у четрдесетим он постаје разлог због кога се мање пије, тврде научници Универзитета Пенсилванија.

Не претерујте са пићем (Фото: Pixabay)

Они су открили да је главни кривац за то губитак мишићне масе коју мјењају масти и појашњава да масти садрже мање воде, другачије апсорбују алкохол, а што је у телу мање мишића лакше долази до дехидрације. Управо је дехидрација кључни узрок мамурлука, објашњава аутор студије професор Дејвид Ослин и указује да је додатни разлог и мања способност јетре да пробави алкохол који се дуже задржава у телу после 40-те, а посебно после педесете.
"Старији људи су више опијени од сваке чаше коју попију, ефект алкохола траје дуже, а и симптоми мамурлука попут мучнине и главобоље су гори", каже др. Гери Мареј из британског Института за злоупотребу алкохола.
Он додаје и да је за теже подношење алкохола одговоран и мозак, јер неурони постају мање ефикасни како старимо, али и лекови који се обично пију у старијој доби и који додатно оптерећују јетру. Да видите како најбрже да уклоните главобољу, погледајте ОВДЕ.
Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА