Најновије

Захарова: Руски хакери су упали у две ствари, једна је мозак Обаме!

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова иронично је прокоментарисала извештај америчких обавештајних служби о "руским хакерима".

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

Она је навела да јој се чини да су они "упали" у две ствари, од којих је једна "мозак Барака Обаме".
"Изгледа ми да су руски хакери хаковали само две ствари у САД - Обамин мозак и сам извештај о руским хакерима", објавила је Захарова на својој страници на Фејсбуку, пренела је агенција Тас.
Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да наводи да је Русија пробала да утиче на америчке председничке изборе подсећају на лов на вештице. Песков је на конференцији за новинаре рекао да је објављени извештај америчких обавештајних служби у којем се наводи да се Русија мешала у изборе - непрофесионалан и да не садржи никакве доказе.  - Сведоци смо озбиљног замора од оваквих оптужби. Ово заиста подсећа на лов на вештице - казао је он. 

Дмитри Песков (Фото: РИА Новости)

У извештају о руском хаковању током избора у САД, с којег је скинута ознака поверљивости, тврди се да је руска влада развила "јасну склоност" према Трампу.  У верзији извештаја за јавност од 25 страна, наводи се да руски напори утичу на председничке изборе 2016. године и представљају "најновији израз дугогодишње жеље Москве да подрије либерални демократски поредак предвођен САД".  Тврди се да је циљ мешања Москве био да се подрије поверење јавности у амерички демократски процес, омаловажи кандидаткиња Демократске партије Хилари Клинтон и "науди" њеном избору за председника САД. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА