Најновије

Албанци планирају отмице амбасадора!

Дипломатска представништва Србије у Швајцарској, Турској, Грчкој, Италији, САД и Немачкој могућа су мета Албанаца, који смерају да заузму нека од њих како би се наша земља принудила да одустане од захтева да јој Французи изруче Рамуша Харадинаја!

Повод за претње је хапшење некадашњег лидера ОВК (Фото: Јутјуб)

Ово алармантно упозорење у понедељак је изнео први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, а извори потврђују да су поменута представништва - најугроженија.
- Имамо безбедносне информације да овакав паклени план постоји у албанској дијаспори и у сарадњи са нашим службама и оперативцима држава домаћина предузели смо све неопходне мере како бисмо спречили нежељени сценарио - рекао је Дачић.
Он каже да је алармирање јавности превентивна мера, да су информације забрињавајуће, али позива истовремено дипломатско особље да се не шири паника.
- О овим сазнањима обавештене су полиције и безбедносне службе земаља домаћина и сва наша дипломатско-конзуларна представништва. Дате су све неопходне инструкције и предузете мере у циљу превентивне заштите. Све ово показује на шта су све албански политичари спремни, чак и на тероризам. Упозоравам све земље да су одговорне за безбедност наших ДКП, а албанским политичарима скрећем пажњу да се не играју ватром. Нећемо одустати од гоњења Харадинаја нити било кога ко је починио злочине против српског народа - категоричан је Дачић.
Процена је да Албанцима примаран "циљ" нису наша представништва у државама које су признале Косово, како не би изгубили њихову наклоност. Али, у поменутим државама, у којима живи велики број албанских исељеника, могући су атаци, али и отмице наших дипломата као и чланова њихових породица.
Како је потврђено у једној од амбасада која би могла да буде мета већ се "предузимају све расположиве мере". У потенцијалном жаришту је конзулат у Истанбулу, поготово због безбедносног хаоса који су у тај мегаполис унели последњи бомбашки напади терориста Исламске државе.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА