Најновије

НАПРЕДЊАЦИ СЕ ОДРИЧУ НИКОЛИЋА?! Председник остаје без подршке!

Кандидатура лидера напредњака и премијера Александра Вучића на предстојећим изборима за шефа државе била би једино рационално решење за ту странку, јер је популарност актуелног шефа државе Томислава Николића опала у односу на 2012. годину, што је разлог за аларм у СНС-у.

Председник Томислав Николић остаје без подршке (Фото: Синхуа)

Подсетимо, према резултатима истраживања Томислав Николић би могао да рачуна на само 37 одсто подршке у првом кругу избора, док би његова победа у другом кругу била под великим знаком питања, јер би тада имао исте шансе као и, на пример, Вук Јеремић. Погледајте ОВДЕ више о томе.
С друге стране, резултати овог истраживања нам указују на то да би премијер Александар Вучић, уколико одлучи да се кандидује, однео убедљиву победу на председничким изборима још у првом кругу и тада освојио чак 57 одсто гласова. Политички аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да напредњаци не смеју да дозволе себи тај луксуз и да се коцкају са подршком кандидатури Томислава Николића. - Када се погледају овакви резултати истраживања, јасно је да је једино рационално решење за СНС то да не подрже Томислава Николића и да кандидују Александра Вучића, чија се победа ниједног секунда не доводи у питање. Напредњаци себи не смеју себи да дозволе тај луксуз да изгубе у другом кругу председничких избора - каже он. Вучићеву победу на изборима за шефа државе у Србији не доводи у питање ни политички аналитичар Дејан Вук Станковић. - Мислим да би Вучић био још јачи са кампањом, можда би Шешељ ишао горе. Од почетка није извесно да ће Николић да победи и зато је та прича о Вучићевој кандидатури смислена. То мени није нереално, јер је Вучић најпопуларнији политичар и сигурно да би и у председничкој трци био први - рекао је он, додавши да га не чуди много резултат Томислава Николића. - Он је све време био у Вучићевој сенци, подржао је све што ради Влада и ако би пратили свих пет година његовог мандата, запамтили би само да је дао оставку на месту председника СНС-а. Ништа аутентично није спровео као председник. Давао је подршку, био је мање наметљив него Борис Тадић, али да бисте задржали популарност, морате да будете активнији чинилац у политици. Николић је био суочен са негативном кампањом у медијима и од стране опозиције, тако да је пад његове популарности у односу на 2012. очекиван. Тих 38 одсто је велика непознаница за политички живот у Србији и нека врста стрепње за напредњаке - навео је Вук Станковић. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА