Најновије

РЕГИОНАЛНЕ ИГРЕ: Хрвати купили црногорски телеком!

Хрватски телеком потписао је уговор са Мађар телекомом о куповини 76,53 одсто удела у компанији Црногорски телеком за 123,5 милиона евра.

Хрватски телеком (Фото: Јутјуб)

Реч је о највећој аквизицији ХТ-а до сада, односно првом великом кораку у реализацији стратегије ширења Хрватског телекома и његовог позиционирања као водећег телеком играча у региону.
Закључење трансакције се очекује до краја јануара 2017. године. 
Како кажу у ХТ-у, ова аквизиција ће омогућити излазак на црногорско тржиште хрватском телеком-оператеру, његовим добављачима и другим компанијама из ХТ групе, чиме се стварају претпоставке и промовише извоз хрватске робе и услуга у Црну Гору. 
При томе, ширење ХТ-а, који директно и индиректно генерише више од три одсто хрватског БДП-а, у коначном исходу ће имати позитиван учинак на економску активност, запосленост и приходе државе од пореза у Хрватској. 
Црногорски Телеком је највећа телекомуникациона компанија у Црној Гори, која пружа комплетан спектар фиксних и мобилних услуга. У првих девет месеци 2016, компанија је остварила приходе од 69,4 милиона евра. На крају трећег квартала имали су 368,6 хиљада мобилних корисника и били други играч на тржишту, са 32 одсто корисничке базе у мобилној телефонији, где су им највећи конкуренти Теленор и М:Тел. 
Са 140,3 хиљаде корисника у фиксној телефонији, Црногорски телеком има 93,6-процентни удео на тржишту фиксне телефоније. Такође има 73,1 хиљаду корисника широкопојасног интернета, као и 60,1 хиљаду ИПТВ корисника. Крајем 2015. године у компанији је радило 588 запослених. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА