Најновије

ШЕШЕЉ: Јачи сам од Јеремића, идем у други круг!

“Имам много већу подршку бирача од Вука Јеремића, а радикали су одувек били јачи од социјалиста”, поручује лидер радикала Војислав Шешељ реагујући на предизборно истраживање.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

- Имам много више процената него што показује то истраживање. Сигурно имам много више процентата од Вука Јеремића - рекао је Шешељ и наставио у препознатљивом стилу.
- Уосталом, њега још ниједна партија није подржала, а без подршке неке јаче партије он нема никакве шансе - тврди лидер радикала.
На питање какве су шансе бившег шефа дипломатије уколико би на предстојеће председничке изборе изашао као самостални кандидат, Шешељ тврди да је страначка инфраструктура пресудна.
- Није то сајам коња, па да се изведу да се види ко је најлепши, ту треба имати огромну инфраструктуру да би се нешто постигло - казао је он.
Иако је лидер СРС-а био самоуверен када је причао о Вуку Јеремићу као противкандидату, ситуација се знатно променила када је анализирао проценте лидера СНС-а и премијера Александра Вучића.
- Мислим да сигурно побеђујем ако се Вучић не кандидује. Он ми је једини озбиљан противкандидат. Када би се Вучић кандидовао, мислим да бисмо он и ја били у другом кругу, борба би била неизвесна, али он има озбиљну предност. Мислим да нисам без шанси, надам се да бих ипак победио, борба би била тешка - казао је Шешељ, признавши да су Вучићеве шансе озбиљно веће од његових.
Војислав Шешељ није нимало изненађен што су радикали од СПС-а преузели другу позицију када се ради о рејтингу.
- Нисам изненађен, одавно је тако. Други смо по снази, а најјача смо опозициона странка. Ако сада буду парламентарни избори, то ће се показати на великом повећању броја наших посланичких мандата - истакао је, додавши да СРС води своју политику, која је кроз заседање Скупштине наишла на велику подршку народа.
- Наша политика је озбиљна и промишљена, ми смо компетентни за све скупштинске расправе. СПС не може бити јачи од нас никада - рекао је Шешељ и додао да је главни разлог пада рејтинга СПС-а крајње несређено стање у тој странци.

Ружић: Нисам нанео штету СПС-у!

Потпредседник СПС-а Бранко Ружић тврди да је та странка јединствена и да је Ивица Дачић најбољи кандидат за председника Србије.
“Ако ти спиновани фаулови од 0,5 одсто праве разлику, онда СПС има више од 20 одсто”, казао је он коментаришући резултате истраживања, које је показало да сваки његов “фаул” социјалисте кошта око 0,5 одсто гласова, јер њихови бирачи не желе да оду у опозицију.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА