Најновије

ПАРАНОЈА ЦРНОГОРСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Службе блиске Русима криве за покушај државног удара!

Црна Гора је на путу ка чланству у НАТО-у пошто је Одбор Сената САД за спољне послове усвојио резолуцију подршке, премда многи Американци, укључујући можда и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, мисле да Алијанса не треба даље да се шири, наводи „Волстрит џорнал“.

Душко Марковић (Фото: Јутјуб)

- Црногорска кандидатура, и византијске интриге које је окружују, поставља питање о будућности политике отворених врата НАТО-а. Да ли Алијанса треба да настави да позива посткомунистичке демократије у овом региону? Многи Американци би одговорили: "Не", новоизабрани предсједник Доналд Трамп је можда међу њима. Боље повући 21-вековну линију Јалте, они мисле, него ризиковати гнев Москве - наводи „Волстрит џурнал“.
За покушај државног удара на дан парламентарних избора 16. октобра криве су „војно-обавештајне структуре“ повезане са Русијом, казао је премијер Душко Марковић у првом интервјуу страном медију од ступања на чело Владе. - Црногорски случај је нека врста модус операнди како руске парамилитарне и друге службе другде делују - рекао је Марковић. Марковић је одбацио наводе да је инциденте у току изборне ноћи организовала његова Демократска партија социјалиста како би подстакла подршку бирача. - Можете ли замислити да неко прикупи руске и српске држављане и организује такав догађај - рекао је премијер. Такође је указао да су српске власти, које су у почетку одбациле оптужбе Црне Горе, промениле став и сада активно сарађују у истрази. То раде и друге „озбиљне“ безбедносне агенције, додао је Марковић. Марковић је, како наводи лист, рекао да Црна Гора жели у НАТО како би се приближила владавини права. - На Балкану ниједна земља није заснована на владавини права, демократији, слободи - тврди Марковић. „Желимо да побегнемо из тог зачараног круга који траје толико много векова и да идемо ка НАТО-у.“ Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА