Најновије

ПОТВРЂЕНО: Ово су кандидати за председника Србије!

После објављивања кандидатуре Вука Јеремића дефинитивно је јасно да не само опозиција у целини, већ ни онај део који се дефинише као проевропски, неће имати заједничког кандидата на председничким изборима.

Резиденција председника Србије (Фото: Милан Лучић)

Кандидатуре су до сада потврдили и лидер радикала Војислав Шешељ, актуелни омбудсман Саша Јанковић, којег је подржала Демократска странка, бивша странка Вука Јеремића, као и лидер Двери Бошко Обрадовић.
Председник општине Чајетина Милан Стаматовић, одлучио је да се кандидује, али није га подржала матична Српска народна партија.
Напротив, шеф странке Ненад Поповић саопштио је да интензивно размишља о томе да се сам кандидује на изборима за шефа државе.
Подршку Јеремићу данас су, присуством у Миксер хаусу, одакле је практично започео кампању, манифестовале самосталне посланице Дијана Вукомановић и Санда Рашковић Ивић, бивши партнер Двери, као и Верољуб Стефановић.
Подржао га је и Јанко Веселиновић, који је у последње време снажно заговарао заједничког опозиционог кандидата, али и Борислав Новаковић, члан Демократске странке, који не дели став партије о подршци Јанковићу.
Некадашњи функционер ДС-а, а сада лидер ванпарламентарне Левице Србије Борко Стефановић недавно је позвао опозиционе лидере да се уједине око заједничког кандидата.
Уколико то не учине – прети им, каже, брисање са политичке сцене.
И бивши шеф државе, некадашњи лидер ДС, сада председник СДС Борис Тадић сматрао је да опозиција мора да се уједини, јер то види као једини начин да се на председничким изборима победи “кандидат Александра Вучића”. Рекао је, раније, и да Јанковић и Јеремић имају потенцијал за победу, али само под условом да један од њих буде заједницки кандидат, а други га подржи. ЛДП се још није дефитивно изјаснио. Владајућа СНС најавила је да ће тек после Сретења донети одлуку о свом кандидату. Коалициони СПС залаже се за “заједничког председничког кандидата” владајуће коалиције, а у супротном, наводе, спремна је да изађе са својим кандидатом за шефа државе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА