Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ ЛИКУЈЕ: Ево шта је рекао за санкције Додику!

САРАЈЕВО - Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да су санкције америчке администрације Милораду Додику шамар за целу БиХ.

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

Ипак, како наводи, Додик је томе сам допринео својим изјавама и понашањем протеклих месеци.
„Оно што је Додик урадио било је погрешно", рекао је Изетбеговић и додао да порука САД није погрешна, већ напротив да је добра чак и за Додика, не би ли стао и зауставио неке процесе.
Ово је, казао је, порука свима који мисле да тако могу да раде и прелазе црвене линије, да провоцирају. 
„Погледајте како се понашао према високом представнику, међународне заједнице, према миру и стабилност“, рекао је Изетбеговић новнарима у Сарајеву. 
Упитан да каже да ли се може десити да нова америчка администрација промени мишљење, Изетбеговић је рекао да је то одлука америчке владе те да је она дуго и темељито припремана. 
„Што се тиче других ствари, не могу знати шта ће се десити“, рекао је Изетбеговић. 
На питање мисли ли да ће још неко од бх. политичара бити подвргнут санкцијама америчке администрације, Изетбеговић је рекао да чисто сумња, те да нико осим Додика није прешао црвену линију. 
На констатацију да Хрвати у БиХ све више причају о трећем ентитету у БиХ, Изетбеговић је рекао да то није ништа страшно те да свако поставља високе захтеве како би добио оно што му треба. 
Упитан да ли мисли да ће и друге земље чланице ЕУ увести санкције Додику, Изетбеговић је рекао да не зна, и да ће чланице ЕУ заједнички донети одлуку о томе. Погледајте ОВДЕ шта кажу остали политичари на санкције Додика! Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА