Најновије

СРПСКИ ВОЗ ОПЕТ НА ПРУЗИ: Данас креће на пут, али ће ићи другим правцем!

БEOГРAД - Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре Зорана Mихаjловић наjавила jе да ће "Српски воз" осликан изнутра фрескама из српских манастира, а споља исписан поруком "Kосово jе Србиjа" на 21 jезику, данас уjутро поново на пругу али не од Беогада до Kосовске Mитровице него од Kраљева до Пожеге.

Данас креће поново на пут (Фото: Јутјуб)

- Због безбедности путника и радника железнице, одлучила сам да овај воз висе не саобраћа на лињи до Косовске Митровице, која је уведена на предлог и уз финансијску подршку Канцеларије за Косово и Метохију, али ће зато овај воз са истим ентеријером бити уведен у домаћи жележнички саобаћај и превозиће путнике од Краљева до Пожеге- рекла је министарка.
Министарка каже да је одлуку да воз опет саобраћа, али на другој траси, донела из економских разлога.
- У времену када спроводимо реформу железнице, која је приоритет Владе и коју подржавају све међународне финансијске институције, морамо економски да се понашамо- рекла је она напомињући да нови возови плаћени 100 милиона долара не смеју да стоје и праве трошак већ треба да превозе путнике и праве профит. 
Она истиче да је руководству Србија воза предложила да овај воз управо због свега што се дешавало протеклог викенда иде у што већи број градова Србије, пише "Блиц".
- Мислим да велики број грађана жели да види и провоза се возом од кога су се толико уплашиле полицијске снаге Албанаца са Косова па су тешким оружјем кренули на њега- навела је она и подсетила да је реч о возу у коме су мотиви културне баштине Срба са КиМ која је под заштитоом Унеска и да "уопште није опасан.'' Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА