Најновије

Басконија се плаши Звездиног злата!

Кошаркаши Црвене звезде гостују Басконији овог уторка у мало необичнијем евролигашком термину од 21.30 после неочекиваних мука на путу до Шпаније. Шпански представник после два везана пораза највише страхује од Огњена Кузмића пред окршај са београдским тимом који је у серији од пет победа.

Тријумф Звезде (Фото: euroleague.net)

Експедиција српског и регионалног каснила је у понедељак са поласком из Београда, јер авион из Минхена није стигао по њих, па су уз промену руте преседали у Франкфурту и потом се аутобусом из Билбаоа домогли Виторије.
Тек око поноћи дан пре меча су стигли на одредиште, где ће покушати да наставе чудесну серију, али... Звезда ће наспрам себе имати Басконију после њена два узастопна пораза (од Дарушафаке и Олимпијакоса), што се Шпанцима први пут догодило ове сезоне. Уједно, Басконија је један од најнепријатнијих домаћина, изгубила је само један од девет мечева код куће, и то од Олимпијакоса са 90:95 у 4. колу. Поред тога су у Виторији падали Ефес, Фенербахче, Бамберг, Галатасарај, Дарушафака, Барселона, Макаби и Уникс. Дакле, има 8-1 на свом паркету, односно 21-2 у последње две сезоне. Такође, у последња два меча пред својим навијачима је постигла више од 100 поена, 101 против Макабија и 102 против Уникса. Са друге стране, Звезда игра као у трансу, ниједна екипа нема такву серију као црвено-бели у Евролиги, а редом је делила лекције европским великанима. Зато Шпанци с правом страхују и то највише од Огњена Кузмића! Истичу га као главног адута црвено-белих, трећег скакача Евролиге који има скоро осам ухваћених лопти по мечу, и називају га Звездиним златом. За 214 центиметара високог центра наводе да је ударна песница екипе Дејана Радоњића и да просечно бележи 10,2 поена по мечу и 15 индексних поена по утакмици. Посебно се истиче његов учинак против два велика фаворита. Против ЦСКА је имао 16 поена и 10 скокова уз индекс 31, док је са 21 поеном, осам ухваћених лопти и индексом 28 срушио Фенербахче уз блокаду Јудоу којом је сачувао победу у последњој секунди. Ова два меча наводе као пример на којима је Кузмић показао доминацију и да игра у животној форми, као и да је због тих партија међу најзаслужнијима за Звездин низ од пет везаних победа. Такође подсећају да је од 2013. до 2015. био у НБА као члан Голден Стејта. Јасно да екипа која је прошле сезоне играла на фајнал фору Евролиге максимално озбиљно схвата екипу са Малог Калемегдана која је ове сезоне показала да је са њом све могуће. И не чуди, јер би главни адут црвено-белих могао да буде и сам Радоњић. Басконија је једини пут добила Звезду у последњем окршају, 4. новембра прошле године са 70:63 у Београду, али су претходна четири сусрета у Евролиги припала управо српском и регионалном прваку. У тим дуелима је Радоњић постао доктор за шпанске клубове и ако пронађе тај исти рецепт нема сумње да ће прштати у "Фернандо Буеса" арени.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА