Најновије

ЂОКОВИЋ У ШОКУ: Ово никада у каријери нисам доживео!

Уочи почетка овогодишњег издања Дејвис купа, Новак Ђоковић је, пред наступ против тениске репрезентације Русије, признао да је у Нишу доживео оно што није у каријери.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

"Драго ми је да смо поново у Нишу. На отвореном тренингу сам могао да доживим оно што никада нисам, да четири хиљаде људи дође да ме гледа како тренирам. Зато бих се свима захвалио и надам се да су на тренингу били сви они који нису успели да купе карту. У Нишу већ неколико дана влада позитивна енергија и тениска грозница. Мени је Дејвис куп увек у плану, јер је то једино тимско такмичење. Увек га ставим у календар, али термини су мало тешки јер је мечеви долазе одмах после гренд слемова. Како сам испао већ у 2. колу у Аустралији, имао сам више времена да се припремим. Драго ми што је позитивна последица тога била да сам дуже са екипом и да више тренирамо", рекао је Ноле.

Многе је изненадила одлука руског тима да се у сингл-жребу не нађе Андреј Кузњецов, па је Ноле за првог ривала добио Данила Медведева. "И мене је изненадило то што не игра Кузњецов, већ Медведев. Али, између њих није нека велика тениска разлика у квалитету. Медведев је дебитант, са њим сам тренирао у Монте Карлу, фин је момак. Перспективан је тенисер који има јак сервис и одличан бекхенд. Сигуран сам да ће у петак изаћи на терен у намери да да све од себе, јер он нема шта да изгуби, а ја сам, макар на папиру, фаворит. То ништа не мора да значи, јер је Дејвис куп такво такмичење да су изненађења могућа", упозорава Ђоковић. Виктор Троицки, који ће у петак отворити програм у "Чаиру" у 15 сати, када ће изаћи на терен да одмери снаге са Кареном Хачановим, наглашава да има разлога за оптимизам. "Није први пут да играм први меч, тако да не осећам никакав притисак. Играо сам против Карена прошле године и знам шта да очекујем. Он је веома млад, око 50. места је на листи. Мислим да имам шансе против њега ако будем играо своју игру. Надам се победи", поручио је Троицки. Ненад Зимоњић, сада у улози селектора, још није донео одуку да ли ће и играти у суботу у дублу. "Надам се да ће Виктор и Ноле да се потруде да првог дана не буду дугачки мечеви. И раније сам ја петком седео на клупи и бодрио саиграче, а то није потом утицало на моје игре у дублу. Уколико будем био уморан, после мечева у петак ћемо одлучити ко би могао да игра уместо мене. Имамо неколико опција. Лајовић и Троицки су играли неке мечеве заједно, Новак и ја смо такође играли заједно, али после петка ћемо донети коначну одлуку", рекао је Зимоњић.

И Аргентинац у Нишу

Међу новинарима у Официрском дому у Нишу, где је обављен жреб за меч 1. кола Дејвис купа између тениских селекција Србије и Русије, нашао се и један аргентински новинар. Њега је занимало шта Ђоковић мисли о аргентинском тенису. "Честитам Аргентини на првој "Салатари". Нисам гледао то финале (са Хрватском) јер сам био на свадби код Виктора, али свака част Аргентинцима како су резултатски вратили. Дел Потро је имао доста повреда и паузирао је дуго, а прошле године је постао херој своје земље, јер је поред Дејвис купа освојио и олимпијско сребро. Он је пријатељ сви нас, српских играча, изузетан је тенисер и било је сјајно видети га како је опет на терену и како опет осваја титуле", рекао је Ђоковић. Погледајте ОВДЕ, овако се Ђоковић припрема за братски дуел у Нишу! Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА