Најновије

НАТО УПОЗОРИО ТАЧИЈА И МУСТАФУ: Војска Србије за неколико сати може заузети Косово

Генерални секретар НАТО пакта Јенс Столтенберг поручио је прошлог петка председнику и премијеру лажне државе „Косово“ Хашиму Тачију и Иси Мустафи да не покушавају да изазову рат, јер Војска Србије може брзо да заузме јужну покрајину.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Како преносе дипломатски извори, Столтенберг ја на затвореном делу састанка са приштинским званичницима рекао да је геостратешка позиција НАТО деликатна и да не треба рачунати да би савез тек тако ушао у рат са Србијом, иза које, одлучније него икада, војно стоји Русија.
Он је одмах на почетку разговора прекинуо Тачија и Мустафу који су говорили о „преузимању контроле над северном границом“ и о наводној претњи „великосрпске агресије“.
- Први човек НАТО је рекао да Приштина никако на своју руку не сме да увлачи западни војни савез у рат. Нагласио је да Војска Србије има оперативну и тактичку предност на терену и да би у кратком року, од свега неколико сати, могла да заузме север Косова, све до Ибра, а можда и већи део покрајине – преносе дипломатски извори.
Столтенберг је додао и да би НАТО пакт на Косову морао опрезно да реагује и због „нове политике Доналда Трампа“.
- Тачију и Мустафи је у једном тренутку рекао: „Господо, не заборавите да у САД више није председник ни Клинтон ни Обама. Нисам сигуран да би Трамп због Косова ушао у рат са Русијом и Путином – пренели су дипломатски извори.
Столтенберг је рекао да би у случају да Војска Србије заузме север Косова, Русија сигурно пристигла у помоћ и подржала Београд. Тада би Путин Србији моментално послао војну помоћ и технику као и значајан број специјалаца и војних инструктора – истиче извор. Трамп је бесан на Албанце,а ОВДЕ погледајте какве одлуке следе у вези са Србијом и Путином. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА