Најновије

У свету постоје две терористичке државе – Израел и САД

Наде положене у Трампову администрацију немају ружичасту перспективу. Испоставља се да његов шеф војске генерал Матис у потпуности оправдава свој надимак „Бесни пас“. Управо је објавио да је Иран „највећи државни спонзор тероризма на свету“. Где су докази за ову лаичку оптужницу? Нема их.

Пол Крејг Робертс (Фото: Јутјуб)

Пише: Пол Крејг Робертс Права истина је да у свету постоје само две терористичке државе – Израел и САД. Израел терорише Палестинце готово 70 година. САД тероришу остатак света. Сви познати муслимански терористи су креација америчке владе. Ал Каиду је створила Картерова администрација како би се, користећи џихадисте, супротставила совјетској окупацији Авганистана. ИД је створио Обамин/Хиларин режим да би свргнуо Гадафија у Либији, а потом их послао у Сирију да свргну Асада, што је Трампов саветник за националну безбедност и бивши шеф Војно-обавештајне агенције (DIA) генерал Флин открио на телевизији.
Украјинске неонацисте, који нападају Доњецк и Луганск, такође су Обама/Хилари пустили с ланца како би оборили демократски изабрану украјинску владу. Терор је увек повезан са Вашингтоном и Израелом. (У САД се термини „терор“ и „тероризам“ најчешће користе као синоними упркос различитом значењу; прим. прев.)

Матис није био разуман избор

Чињеница да је Вашингтон свргнуо украјинску владу је неспорна, али ипак велики број Американаца испраног мозга сматра да је Русија извршила инвазију на Украјину, баш као што верују лажној информацији да је Иран терористичка држава. Иран је последњи пут извршио војну агресију у 18. веку, када је успео да покори Кавказ и Грузију, које је брзо изгубио од Русије. Иран у нашем времену није направио никакав прекршај осим што је одбио да пристане на статус вашингтонског вазала.
Осим тога, Иран и Сирија (коју су спасили Руси) су једине две државе муслиманског света које нису америчке марионете и пуки безвредни поданици без независне спољне и економске политике. Иран је велика земља, богата важним енергетским ресурсима, са традицијом независности и војног јунаштва, која сеже до античких времена. Данас је од кључне важности за Русију јер представља тампон зону за амерички џихадизам који неоконзервативци намеравају да извозе у муслиманске делове Руске Федерације. Због тога је Иран један од најнеугоднијих циљева за Трампа уколико жели да обнови нормалне и међусобно неугрожавајуће односе са Русијом. Ипак, његов „Бесни пас“ на позицији шефа Пентагона безобзирно прети Ирану, називајући га „терористичком државом“. Нисам био у праву. Мислио сам да је генерал Матис разуман избор, јер је порекао ефикасност тортуре и, судећи по Трампу, и њега самог убедио да „мучење не завршава посао“. Али очигледно је да, осим Тога, Матис није капацитет за већа остварења. Трамп треба да га смени.

Скривена рука Израела?

Назире ли се у претњама Ирану рука Израела? Иран и Сирија су једине две земље на Блиском истоку које нису америчке марионете. Сиријска војска се прекалила у борби, што јој је било потребно како би се супротставила Израелу и Америци, која стоји иза њега. Сирија и Иран ометају реализацију идеје о Великом Израелу, који би се протезао од Нила до Еуфрата. За ционисте су Палестина и Јужни Либан тек почетак. Израелци су успешно користили корумпиране Британце, а сада користе корумпиране Американце, да поврате земљу из које их је Бог протерао. То не говори ништа добро о интелигенцији и моралу британских и америчких влада, али уосталом шта говори? Од Матиса и Тилерсона такође смо чули претње интервенцијом у кинеској сфери утицаја. Трампови кадрови као да су неспособни да схвате да не може доћи до побољшања односа са Русијом ако амерички режим буде држао Кину и Иран на нишану. Постоји ли икаква шанса да ће Трампова администрација развити геополитичку свест? Да ли реторички тврда Трампова администрација има довољно снаге да се одупре утицају Израела у Конгресу и америчкој спољној политици? Ако нема, нови ратови су неизбежни. Двадесетчетири године – осам година злочиначког Клинтоновог режима, осам година злочиначког Бушовог режима и осам година злочиначког Обаминог режима – свет је слушао претње Вашинтона које су резултовале смрћу милиона људи и разарањем целих земаља. Трампова администрација треба свету да прикаже другачији Вашингтон.
Извор: Стандард

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА