Најновије

ПОРУКА ВЕТЕРАНА: У окружењу се буди фашизам и усташтво, треба нам јединство а не протести војске и полиције (ВИДЕО)

Савез борачких организација Републике Србије "САБОР" одржаће у суботу 11. фебруара 2017. године са почетком у 11:55 часова, испред зграде МУП-а у Београду, скуп "За јединство народа у очувању безбедности Србије".

Ветерани позивају на јединство (Фото: УНС)

Дејан Марјановић, председник Савеза борачких организација Републике Србије "САБОР", позвао је грађане и синдикате војске и полиције на јединство у очувању безбедности Србије. – У временима када у окружењу и самој Србији стање је такво какво јесте, када нам из окружења стижу неке чудне поруке, када се буди фашизам и усташтво, када се набављају ракетни системи који имају домет случајно до Ниша, када се на наше сународнике на Космету звецка дугим цевима, позовемо све структуре на једно опште јединство у очувању безбедности Србије – објаснио је Марјановић.


Фото: УНС Он се захвалио Влади Републике Србије што на миран начин улази у решавање проблема који су нам наметнути, али и на осавремењавању војне опреме како би Србија имала безбедно небо и безбедне границе. Саша Дујовић, председник Унија ратних ветерана и инвалида Србије, позвао је полицијске и војне синдикате да одустану од протеста јер то угрожава безбедност Србије. Он је објаснио да они који желе да нападну Србију то виде као протесте војске и полиције а не гранских синдиката и да се тиме шаље лоша порука о безбедности земље. Дујовић је изразио страх да протести синдиката војске и полиције добијају политичку конотацију што је недопустиво и нагласио да протест који организује САБОР није контра-митинг већ апел за јединство у одбрани Србије.

Љубомир Брадић, из Удружење бораца рата 1990-1999. Града Ваљева, рекао је да војска и полиција треба да преговарају са представницима Владе Србије, а не да излазе на улицу. Он је окарактерисао протест синдиката војске и полиције као политичке и поставио питање због чега се на том скупу појављују представници разних невладиних организација. Oн је поручио члановима поменутих синдиката да, уместо протеста на улици, покажу јединство са борачким организацијама и грађанима како би се послала снажна порука о јединству народа у одбрани земље. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА