Најновије

ПУТИНОВ НАЈБЛИЖИ САРАДНИК: Шаљемо Србији још авиона, тенкова и ракета!

Сергеј Железњак, заменик секретара генералног савета партије "Јединствена Русија" у интервјуу за Информер, говорио је о односу Србије и Русије, као и о донирању оружја које ће Руска Федерација доставити нашој земљи.

Сергеј Железњак (Фото: Јутјуб)

- Стратешко партнерство Русије и Србије је предуслов за формирање велике Европе, безбедне за људе, слободне од блоковског мишљења, Европе која ствара могућност за развој сарадње... Руска војна техника очигледно потврђује свој квалитет и ефикасност у борбеним дејствима. Јачање српске одбрамбене моћи је важан фактор у успостављању војнополитичког баланса у региону. Уверен сам да ће се Србија успешно изборити са модернизацијом и обуком војске - истиче Железњак.
Функционер Кремља истиче да је Русија забринута због напетог стања на Косову и Метохији.
- Ситуација у том делу Србије је и даље највећи проблем за безбедност не само региона већ и целе Европе. Појава и груписање косовских безбедносних снага на северном делу територије где живе Срби, изазива немир. Све се то дешава упркос Резолуцији УН 1244. Забрињава и повећан број напада албанских екстремиста на српско становништво.
Железњаку се такође не свиђа како теку бриселски преговори, истичући да се Албанци баве нечасним радњама, а да су европске институације неме на то.
- Косовски Албанци постављају захтеве којима блокирају формирање савеза српских општина, који је предвиђен Бриселским споразумом. Чуди нас пасиван став Европске уније која има улогу посредника између Београда и Приштине и одсуство конкретних резултата овог питања... Већина Срба мисли да је Косово српска Голгота и балкански Јерусалим. Зато је неопходна свеобухватна студија са међународним искуством за израду ефикасних механизама заштите живота и безбедности Срба који вековима живе на својој земљи - каже Железњак.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА