Најновије

ДОДИК О ТУЖБИ БИХ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Јасно је да од ревизије неће бити ништа!

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске, Милорад Додик изјавио је поводом могуће ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије пред Међународним судом правде, да се све претворило у потпуну камуфлажу и да је веома јасно да од тога неће бити ништа.

Додик (Фото: Јутјуб)

Додик сматра да се то дешава јер постоји „озбиљна намера да неко покуша да искористи своју позицију и исфингира неку ревизију” која неће имати никакву формалну снагу.
„Српски представници у Представничком дому БиХ најавили су бојкот седнице након што су прегласани. То је изгледа једино што им преостаје”, рекао је за РТРС Додик.
Како је оценио, БиХ је склизнула и стално клиза ка једном потпуном неразумевању и нестабилности.
„Веома је јасно да је то ствар која је раније пресуђена. У сваком случају није ни требало да буде, јер ни тада није било сагласности српске стране да та тужба иде у име БиХ, па је отишла зато што су о томе шутили странци”, констатовао је Додик.
Он је додао да се у вези са ревизијом треба поуздати у формалне одлуке о том питању попут извештаја који би Председништво БиХ размотрило и тиме на то ставило тачку и казало да нема више ревизија и да у име БиХ нико то не може да покрене.
Додик је навео да ће стално бити враћања ревизије на дневни ред уколико то питање остане неодлучено на било којем нивоу. Када је реч о резолуцији о БиХ, којом је Европски парламент подржао принцип федерализма, Додик је оценио да РС треба да врати своја дејтонска права, што је дефинитивни циљ.
„Нисмо против БиХ са дејтонски написаним овлаштењима РС, које су низом насилних мера високих представника и подршком једног дела међународне заједнице претворене у праксу, па сада имамо монструме који функционишу у виду наметнутих решења која немају легитимитет, а покушавају да заживе, што наравно не иде”, нагласио је Додик.
Он је додао да није упознат о детаљима те резолуције, али да она свакако није обавезујућа, преноси Танјуг.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА