Најновије

ПУТИН НИКАД ОЗБИЉНИЈИ: НАТО покушава да нас увуче у рат!

НАТО констатно покушава да увуче Русију у сукобе, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Он је додао и да северноатланстска алијанса наставља да се меша у унутрашња питања Русије.
Отпужбе су стигле на састанку Путина и виших припадника безбедносне службе ФСБ. Руски лидер је рекао да последњих неколико година "глобална сигурност није напредовала, већ су поједине претње постале само озбиљније".
- НАТО са својим новим задатком да спречи Русију је једна таква претња. То је циљи који се крије иза ширења војног блока. То се и раније дешавало, али су сада пронашли ново оправдање за које они верују да је озбиљно - рекао је Путин.
Он је додао и да НАТО "стално провоцира Русију и покушава да је увуче у сукоб".
- Они улажу напоре како би се мешали у наша унутрашња питања са циљем дестабилизације друштвеног и политичког поретка у Русији - реко је.
Путин је рекао и да међунардоне теросистичке групе, које су "де факто терористичке армије" примају "евидентну подршку одређених држава".
- Кевопролиће у великом броју блискоисточних, афричких и азијских земаља се наставља и у томе активно учествују међународне терористичке групе. Они примају тајну, па чак и диркетну подршку од појединих земаља - рекао је данас Путин на састанку са безбедносном службом ФСБ.
Раније је некадашњи шеф ФСБ, а данас на челу безбедносног савета, Николај Патрушев изјавио да Русија "поседује доказе да поједине државе и утицајне компаније сарађују са терористима".
- Натављамо да прикупљамо доказе да неке државе и веома утицајне међународне компаније сарађују с терористичким групама. Говоримо о куповини нафте и осталих сировина од терориста као и плаћања дозвола за производњу и транспорт робе на територијама које они контролишу - рекао је Патрушев у интервјуу руској "Газети".
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА