Најновије

НЕ ДАМ СРБИЈУ: Вучић почео кампању, а ово је његова порука противницима! (ВИДЕО)

Седница Главног одбора Српске напредне странке, на којој је једногласно потврђена одлука о предлогу Председништва СНС да Александар Вучић буде кандидат на изборима за председника Србије, почела је нешто после 17.30 сати у Сава центру.

Кандидат за председника Србије (Фото: СНС, ЈуТјуб)

Вучића је нешто пре 19 сати испред Сава центра дочекало скандирањем више хиљада присталица са транспарентима, а чланови у сали поздравили су га овацијама и вишеминутним аплаузом. "Не дам им Србију, нису је ничим заслужили", поручио је данас лидер СНС са седнице Главног одбора странке, који је озваничио његову кандидатуру за председника Србије.
"Хтели су моју главу на црти, и ево ја им на црту излазим!", рекао је Вучић и поновио да је одлучио да прихвати кандидатуру зато šто чврсто верује да су овој земљи потребни рад, стабилност, инвестиције, нове болнице и зато што неко мора да "стане на врата, када на њих куца прошšлост". Они који су "нам већ толике године појели у прошšлости треба да остану", рекао је. "Захвалан сам вам на подршци и поносан на све вас, јер смо у претходних четири, пет година успели земљу, која је била на ивици банкротства и колапса, у којој није било наде и која није видела будућност, да покренемо с мртве тачке, а ви сте увек знали да покажете разлику између нас и њих", казао је Вучић члановима ГО странке. "Знали сте да направите разлику између нас и многих других, разлику која се огледа у вашој борбености и жељи да будете на страни Србије и онда кад смо највише нападани и кад нису бирали речи којима ће да се обраћају нашим дивним члановима, јер сви сте се ујединили у политику очувања Србије и њеног напретка", рекао је Вучић праћен аплаузом. Како је навео, захвалан је члановима странке и зато што су последњих дана и месеци, "када смо схватили какве нам се опасности ближе, јасно показали како можемо да одбранимо и сачувамо земљу".
"Поносан сам јер сте направили разлику између нас и њих. Нас којима је Србија важнија од свега и њих, којима су једино њихови џепови били важни. Једина сте странка која није добијала гласове на демагогији и популизму, на шовинизму и лаким мерама и обећањима, већ сте побеђивали тако што сте радили најтеже ствари, били сте уз своју странку и руководство и уз председника Републике, Владу и Скупштину", казао је Вучић. Он је навео и да је ово његово последње обраћање као премијера. "Првих пет дана одмора, јер за четири године нисам користио ни један дан, искористићу за кампању, да вама који ћете се све време борити, помогнем да не изгубимо битку против оних који би земљу да врате у прошлост", рекао је вечерас лидер СНС-а. "Не заборавите да је с друге стране много моћних, да имају силне савезнике и на све су спремни. Неки су већ у кампањи, много су новца потрошили и нико их ништа не пита. То је цена демократије, облика политичког режима, од којег не постоји бољи, и ми смо ту цену спремни да платимо. Хоћемо ли још једном да победимо за Србију?", узвикнуо је Вучић и поручио да нема трунку сумње у своје чланове. "Потребни сте Србији, драги пријатељи, потребна јој је ваша енергија и нећу нинашта да вас терам, али ако то не учинимо још једном, стићи ће ову земљу она најтежа казна - доћи ће најгори и вратити Србију у прошлост!", поручио је кандидат за председника Србије. Он је навео да је захвалан члановима странке и зато сто су последњих дана и месеци, када су схватили какве им се опасности ближе, јасно показали како могу да одбране и сачувају земљу. Пред седницу се окупило око 400 чланова Главног одбора СНС, а седницом затвореном за јавност председавао је Милош Вучевић, потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада. Потпредседница СНС Марија Обрадовић истиче да лидер СНС сада, све и да хоће, не може да се повуче. "Александар Вучић има искрену подршку и све и да сам жели, не знам да ли може да каже не кандидатури за председничке изборе", рекла је Обрадовић пред седницу, истичући да је Вучића подржало више од пола милиона напредњака.
Она наводи да напредњаци хоће сигурну победу, а да би без Вучића ризиковали авантуру да ли ће неко победити или не. "Све друго осим Вучића била би авантура, а тај ризик себи не можемо да дозволимо", рекла је Обрадовић и додала да напредњаци никада нису ни ишли на ризик, те да је странчка дисциплина на завидном нивоу, што је једини начин да се држава озбиљно води. На питање шта се може очекивати уколико се Томислав Николић кандидује, Обрадовић каже да Николић јесте формирао странку, али да не треба ићи на емоције, већ да треба размишљати о томе шта је добро за Србију. Испред Сава центра окупило се више хиљада људи како би пружили подршку лидеру странке након што је објављена вест да се и председник Србије Томислав Николић решио да се кандидује на изборима за још један петогодишњи мандат. Окупљени носе страначке транспаренте и скандирају Вучићу. Сви виђенији функционери СНС су јавно истакли да су уз Вучића и прилично оштро су се дистанцирали од Николића. Исто су урадили лидери СПС и ЈС, Ивица Дачић и Драган Марковић Палма. Пре неколико дана Председништво СНС је једногласно донело одлуку да Главном одбору предложи Вучића за кандидата за председника Србије. Најављено је да ће Вучић вечерас, на седници Главног одбора, и започети своју председничку предизборну кампању. Свих 185 одбора странке подржало је у међувремену предлог Председништва, односно Вучићеву кандидатуру.
Извор: Танјуг, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА