Најновије

НОВА ЈАЛТА: Погледајте која земља региона је спремна да буде домаћин сусрета Путин - Трамп!

Словеначки председник Борут Пахор замолио је америчког потпредседника Мајка Пенса да пренесе лидеру САД Доналду Трампу да је Словенија спремна да буде домаћин првог састанка америчког председника са руским шефом државе Владимиром Путином.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Пахор се кратко срео са Пенсом на маргинама безбедносне конференције у Минхену, саопштено је из његовог кабинета, преноси агенција СТА.
Пахор је оценио да је Словенија интересантна земља као домаћин састанка јер је "недвосмислено посвећена ЕУ и НАТО-у" а истовремено је одржала "добре односе са Русијом што је доказала и моја недавна посета тој земљи".
Словеначки званичник је такође рекао новинарима у Минхену да има утисак да сада сви ишчекују први сусрет Трампа и Путина.
Пахор је нагласио да су неке земље забринуте да би њихови интереси били угрожени побољшањем америчко-руских односа, додајући да верује да је то оправдан страх с обзиром на неке од руских амбиција у међународним питањима, преноси СТА. Руски председник Владимир Путин изјавио је прошле недеље да нема ништа против да Љубљана буде могуће место састанка са Трампом, али је истакао да о томе не одлучује само Москва. - Што се тиче Љубљане и Словеније уопште, то је предивно место за такву врсту дијалога, али то не зависи само од нас, зависи од низа фактора - рекао је Путин после разговора са Пахором, који је тада био у посети Русији. Пахор је, коментаришући Пенсову изјаву о америчкој привржености НАТО, казао да она има позитиван ефекат, додајући да би свака друга изјава била изненађење. Он је, међутим, додао да, пошто је аутономија америчког преседника велика, "сви ми се ипак питамо да ли постоји нешто што још не знамо о његовим личним погледима на трансатлантско партнерство и посебно питање побољшања односа са Русијом". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА