Најновије

Књига која два века никога не оставља равнодушним: Да ли ће мистерија бити решена?

Пре готово два века, из пера најмлађе сестре Бронте потекла је незаборавна прича о жени која се непоколебљиво бори за своју самосталност, кршећи све друштвене норме. "Станарка напуштеног замка" је роман који из године у годину не губи на интересовању читалаца, већ напротив, ово дело постало је вид култа који мора да има свака библиотека.

Књига која два века никога не оставља равнодушним (Фото: Вулкан)

Ко је та предивна госпа у црном која се уселила у оронули замак Вајлдфел? Тајанствена жена која живи тамо са синчићем и старом служавком, да ли је заиста млада удовица као што се представља? Из спокојне, мирне уљудности Хелен Грејам зрачи нека хладноћа, сви су то приметили, а њена прошлост обавијена је велом мистерије. Радознали суседи на све начине покушавају да открију ко је она и одакле је, али не успевају да измаме задовољавајући одговор или бар узгредну опаску. Госпођа Грејам једва да је учтива према њима и расположенија је да им каже ’збогом’ него ’добар дан’. Лепа усамљеница дане проводи тако што слика и брине се о малом Артуру – можда и превише ревносно, неко би могао да каже. Присуство жене која се односи према њему са необичном равнодушношћу привлачи пажњу и Гилберту Макраму, млађаном земљопоседнику страствено посвећеном својим имањима и удварању грациозним младим дамама. Иако Хелен делује као да је неповерљива и презрива према читавом мушком роду, он успева да придобије њену наклоност и развије дубоко пријатељство са њом.

Међутим, Хеленина уздржаност покреће злобне гласине и оговарања, тако својствене људском роду, па ће чак и Гилберт почети да сумња. Тек када му она повери свој дневник, на површину ће испливати детаљи мучне прошлости коју је оставила за собом. Извор: Правда/ Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА