Најновије

КРИЗА ТЕК ПОЧИЊЕ: Све озбиљнија могућност избијања сиријско-турског рата!

Након предаје Ал Баба Турцима, јединице Сиријске и Турске армије гледају се очо у очи на линији раздвајања јужно од тог града.

Рат све извеснији (Илустрација: Правда)

Сиријски министар за национално помирење Али Хејдар упозорио је Анкару да престане са наметањем свог присуства у сиријској кризи. Сиријско политичко и војно руководство морају да се супротставе турској агресији на сиријску територију, рекао је Хејдар, преноси Фарс. Хејдар је нагласио да се став владе у Дамаску, по питању турске инвазије није променио и да је Сирија сматра актом агресије на свој суверенитет.
"Дужност руководства државе је да именује време, место и механизаме за директан сукоб са турским окупаторима. Вероватно би било боље да се ово питање заврши дипломатским путем, како би се избегао директан сукоб", рекао је министар упитан о реалној могућности за избијањем сиријско-турског рата. Раније овог месеца Министарство иностраних послова Сирије упутило је захтев Савету безбедности УН-а да заустави турску инвазију на северне делове земље, као и убијање сиријских цивила.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА