Најновије

ИВАНИЋ: Први март није мој празник!

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић рекао је да за њега 1. март није празник.

Младен Иванић (Фото: Јутјуб)

Он је навео да тај дан, који се у делу БиХ са већинским бошњачким становништвом обележава као "дан независности БиХ", српски народ и он лично доживљавају као дан када је 1992. године почео рат, када је почела патња свих грађана у БиХ, а посебно Срба, преносе бањалучки медији.
- Први март је дан који и за српски народ и за мене лично представља почетак рата. То је био разлог за рат и то је ствар коју српски народ никада неће заборавити као ни лицемерство оних који данас оспоравају 9. јануар, а славе 1. март, иако то није празник на нивоу БиХ - истакао је Иванић. 
То је, каже он, врхунац лицемерства и недостатка истих критеријума код већине бошњачких политичара. 
- За мене 1. март није празник, зато немам намеру да га обележавам и радићу на тај дан. Тај датум за мене представља почетак патње свих грађана БиХ, а посебно српског народа у БиХ. Они који тај датум славе нека га славе, али мене на то нико неће натерати - поручио је Иванић. 
Он подсећа да нелегални референдум и убиство српског свата Николе Гардовића, као и паљење српске заставе на Башчаршији 1. марта 1992. године довољно говоре о томе шта су тадашња власт у Сарајеву и доминантни део бошњачких лидера мислили о Србима. 
- Они су тада уместо да казне убице, од њих правили своје хероје - рекао је Иванић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА