Најновије

ИЗЈАСНИО СЕ ТАДИЋ: Ево кога подржава на председничким изборима!

Тадић је, на конференцији за новинаре, рекао да је странка донела одлуку већином гласова после озбиљне дискусије. "Наши напори су били усмерени на то да грађанска демократка опозиција има једног каднидата, али пошто је јасно да ти наши напори нису уродили плодом били смо у обавези да данас донесемо одлуку", рекао је Тадић.

Тадић подржава Јеремића на изборима (Фото: Синхуа)

Према његовим речима, одлука је донета данас како нико не би могао да каже после сутрашње одлуке о евентуалним парламентарним изборима да је СДС калкулисала са нечим. "Донели смо одлуку да станемо иза Јеремића и уверени смо да он има потенцијал да прође у други круг. Уверени смо да ће бити други круг, а тада наступа нови политчки тренутка и могуће су све опције. Ови избори су огромна шанса да се промени Вучићева власт", рекао је тадић.
Тадић је позвао грађане да изађу на изборе, да гласају за кандидата којег је подржала СДС. "Уколико наш кандидат не прође у други изборни круг, наравно да ће СДС подржати Сашу јанковића у другом кругу", истакао је Тадић.
Тадић је подсетио да је СДС залагала и на прошлим парламентарним изборима да опозиција иде на једној листи та те изборе и са једним председничким кандидатом против кандидата Александра Вучића. "Сада ће Вучић бити председнички кандидат и то је била прилика да у два корака направимо резултат који би био претпоставка суштинских промена, јер начин на који Вучићев влада управља Србијом урушава основе демократије", указао је Тадић.
Ових дана, предочио је он, видимо и нападе на 5. октобар 2000. године. "Многа очекивања грађана нису тада испуњена, али је успостављена демократија у Србији. Ова Влада од 2012. године урушава темеље демократије", указао је Тадић.
Тадић је упозорио да грађанска демократска опозиција има за пола процента мању подршку од "резервног кандидата власти" лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља. "Шешељ је сарадник ове власти, сарадник Вучића, он је коалициони партнер и његова улога је да минира демократски политички процес", рекао је Тадић.
Тадић је рекао да се разлике и примедбе које постоје према кандидатима стављају се у други план зарад општег, националног интереса. Он је рекао да је питање за Вука Јеремића да ли жели учешће СДС у кампањи, а странка је спремна да помогне у сваком смислу, политички процес.
Ми имамо неко искуство у победама на председничким изборима, рекао је Тадић, алудирајући на своја два председничка мандата 2004. и 2008. године, иако наводи да је јако тешко освојити 50 одсто плус један глас и припадати грађанском, опозиционом блоку.
"Треба смирити све сукобе унутар опозиције, а они припадници који не желе да учествују у том процесу, баш као пред 5. октобар, њих грађани треба да казне јер ово није тренутак у којем свако треба да води рачуна о страначким интересима", рекао је Тадић на питање о изјавама покрета Доста је било. "Демократија у Србији је угрожена", упозорио је Тадић. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА