Најновије

Стефановић: У Србији нема отмица деце, јер полиција муњевито реагује!

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је Србија земља у којој нема отмица деце и додао да нико не сме на то ни да помисли, јер полиција муњевито реагује.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

Он је, поводом јучерашњег догађаја, када је један грађанин пријавио да је видео "отмицу детета", која није била основана, казао да је то прави пример како грађани треба да се понашају и да показује већу координисаност сарадње полиције и грађана.
"Важно је да није било отмице и да се ништа лоше није десило", рекао је Стефановић, гостујући на ТВ Пинк. Он је додао да је висе пута обилазио жене у сигурној кући где су нашле уточиште и где се осећају безбедно, што је и сврха те куће. "Суштина наше борбе је да онемогућимо да људи мисле да је уопште дозвољено и нормално да туку своје жене, мајке, децу. Нови закон омогућава полицији висе овлашћења и полицајци сада могу да уђу и избаце насилника из куће без обзира кој је власник, а да жртва насиља може да остане у стану", рекао је Стефановић, додавши да ће сада жртве више бити заштићене. Он је нагласио да је данас све више жена охрабрено да пријаве насилнике. Када је реч о насиљу у породици или вршњачком насиљу, Србија мора да буде јединствена у поруци да не дозвољава насиље било какве врсте, рекао је Стефановић. Он је истакао и да ће у свакој полицијској станици бити обучцен један до два инспектора који ће се бавити тим питањем. "Није све репресија, већ треба реаговати превентивно и желимо да деца још док су мали науче да је насиље кажњиво ако га спроводе да ће за то неко морати да одговара", рекао је Стефановић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА