Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Диктатура на власти ће пући као мехур од сапунице

„Победићемо на председничким изборима уколико успемо да подстакнемо људе да изађу и гласају, поручио је синоћ председник ЦИРСД-а Вук Јеремић и нагласио да је на власти бандитска диктатура која ће пући као мехур од сапунице.

Јеремић (Фото: Синхуа)

„Верујем да ће ови избори бити референдум на коме ће људи одбацити Вучића и режим који нас тренутно притиска и страши“, рекао је Јеремић у разговору са представницима избеглих лица и Крајишницима у београдском насељу Батајница.
„Ова власт јесте брутална, али није јака. Они искључиво владају страхом, а слаб тренутак њихове власти су председнички избори. Једина ствар коју не треба урадити је остати код куће, јер сте тако дали глас Александру Вучићу. Изађу ли људи и гласају како се осећају, а много је више људи који се осећају погажено, понижено и непоштовано, него оних којима је све потаман”, рекао је Јеремић.
Он је истакао да је разлика између садашње и Милошевићеве власти у томе “што смо у време Милошевића имали уређену државну диктатуру, уз идеологију наслеђену из комунистичког времена, док ова власт нема никакву идеологију“.
Јеремић је рекао да ће му заштита права Срба који живе ван граница матичне земље бити приоритет као председнику Републике, на шта се обавезао и у програму "Србија може боље”, без обзира на то да ли ће на изборима добити поверење Крајишника.
"Намеравам да ревитализујем рад Савета за Србе у региону", рекао је Јеремић и нагласио да је потребно направити Савет за избеглице, не само из Хрватске, већ и са других простора одакле су Срби били принуђени да избегну. "Правна помоћ избеглицама мора бити обезбеђена. Залагаћу се за формирање посебне канцеларије која ће давати правне савете избеглицама, поготово за имовинско-статусна питања".
Разговору у Батајници присуствовали су и народна посланица Санда Рашковић Ивић и лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА