Најновије

Стојановић: Албанци желе да преваре Београд

Срби свим представницима међународне заједнице указују на то да Албанци нису заинтересовани за наше проблеме и да желе да избегну испуњавање својих обавеза, а такво понашање има границу – истиче за РТС потпредседник косовске владе Бранимир Стојановић.

Бранимир Стојановић (Фото: РТС принтсрин)

Гостујући у Дневнику РТС-а, Бранимир Стојановић је рекао да косовски Албанце не желе да спроведу Бриселски договор када је реч о формирању Заједнице српских општина.
Додао је да ће о ЗСО разговарати и са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини, која ће током ове недеље бити у посети Приштини.
Поново је истакао да Срби очекују да се договори спроведу, додајући да "Албанци суштински желе да преваре Београд". 
Потпредседник косовске владе је истакао да Срби свим представницима међународне заједнице указују на то да Албанци нису заинтересовани за проблеме Срба и да желе да избегну испуњавање својих обавеза.
Ипак, сматра Стојановић, и за такво понашање постоји нека граница.
Потребно је, како каже, да се направи притисак са највиших функција у међународној заједници да би Албанци спровели оно што је договорено у Бриселу. 
Одговарајући на питање да ли има услова за повратак српских представника у косовске институције, Стојановић је истакао да то не зависи од Срба већ од Албанаца.
"Кључни услов је да крене формирање ЗСО, па да се вратимо у институције. Не на неки нови начин, да заједница буде обесмишљена, већ онако како је договорено", нагласио је потпредседник косовске владе.
Према његовим речима, присуство Срба у косовским иституцијама постоји како би се променили елементарни услови живота Срба.
Када је реч о случају Рамуша Харадинаја, коме у четвртак треба да буде изрекнута пресуда у Француској, Стојановић је рекао да је тај предмет "узбуркао пуно страсти на терену".
"Срби на КиМ очекују правду, али не знамо како ће се десити. Имамо горко искуство са суђењима. Очекујемо и да ће помпезно најављивани Специјални суд урадити нешто", закључио је Стојановић.  Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА