Најновије

Отворен турнир "ПЕП 2017": Без већих изненађења у првом колу

У просторијама Шаховског клуба „Београд“ уз учешће двадесет шахиста из пет државапочео међународни шаховски турнир „ПЕП 2017“.

Оснивач Високе школе ПЕП Душан Цогољевић повлачи први потез (Фото: Правда)

Поред учесника, у лепо уређеној сали за игру, окупио се и велики број гостију, љубитеља древне игре. Били су ту легендарни писац Љубивоје Ршумовић, прослављени фудбалер и селектор Љупко Петковић, проф. др Милош Недељковић, представници медија, представници београдских шаховских клубова. Гостима и учесницима се обратио господин Душан Цогољевић, власник Високе школе за пословну економију и предузетништво, генералног спонзора и покровитеља овог турнира. Он је уједно и повукао први потез у партији некадашњег државног првака, велемајстора Александра Ковачевића и чланице сениорске репрезентације Србије Аделе Великић.

Шаховски клуб „Јелица ПЕП“ као организатор турнира искористио је прилику да представи нова појачања клуба за ову такмичарску сезону. То су интернационални мајстори Марко Ненезић и Михајло Радовановић. Њима је председник клуба Небојша Баралић уручио спортску опрему са логом клуба. Међу учесницима се налази четири велемајстора који су сви својевремено били шампиони и репрезентативци својих држава. Велемајстори Бранко Дамљановић и Милан Драшко су сада и на селекторским позицијама. Први Србије, а други Црне Горе. Поред њих наступају и велемајстори Александар Ковачевић и Бобан Богосављевић.

Шансу за освајање шаховских норми потражиће велики број младих играча из Србије и иностранства. Многи од њих су чланови најбољих младих селекција држава из којих долазе и са правом се очекује да ускоро постану и чланови најјачих селекција. То су Јадранко Пленча (Хрватска), Борис Маркоја (Словенија), Лука Драшковић и Никола Потпара (Црна Гора), Алп Туна, Дениз и Бахраин Озен (Турска) и наши Марко Ненезић, Милош Рогановић, Вук Ђорђевић и Михајло Радовановић. На турниру учествују и две сениорске репрезентативке Србије, Јована Ерић и Адела Великић. Партије првог кола су само потврдиле очекивања да ће турнир бити борбен и да ће бити много одлучених партија. Само три ремија од десет партија најбоље говоре томе у прилог. Резултати првог кола:

Данас је на програму друго коло. Партије почињу од 17.00 сати и могу се пратити путем интеренета на званичном веб сајту турнира – Вечити шах (www.perpetualcheck.com). Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА