Најновије

Велике борбе и у другом колу ПЕП турнира

Како је почело првог дана тако се наставило и партијама другог кола. Задржан је висок проценат одлучених партија, чак 7!

Шаховски турнир (Фото: Правда)

За сада само Милош Рогановић (Јелица ПЕП) има максималан учинак. Он је био бољи од велемајстора Александра Ковачевића и тако истакао најозбиљнију кандидатуру за велемајсторску норму. Вредну победу је остварио Борис Маркоја (Словенија) надигравши домаћег играча Ивана Мартића, члана ШК „Београд“. Поразе у првом колу брзо су заборавили Никола Потпара (Црна Гора), Озен Бахадир (Турска) и Милован Ратковић (Елемир, Србија) који су данас славили против Јоване Ерић (Јелица ПЕП, Србија), Луке Драшковића (Црна Гора) и Јадранка Пленче (Хрватска). Двојица младих првотимаца Јелице ПЕП, Михајло Радовановић и Вук Ђорђевић су ремизирали против најискуснијих играча на турниру, двојице селектора, велемајстора Бранка Дамљановића (Србија) и Милана Драшка (Црна Гора). Једини играч Јелице ПЕП који игра у „другој“ екипи велемајстор Бобан Богосављевић сигурном игром савладао је ФИДЕ мајстора Дениз Озена из Турске. У 53. потезу реми су склопили и Марко Ненезић (Јелица ПЕП) и Душан Чоловић (Младост – Лучани). Адела Великић је изгубила и другу партију на турниру, овога пута од Алп Туне (Турска).
Резултати другог кола:

Сутра је на програму треће коло. Партије почињу од 17.00 сати и могу се пратити путем интеренета на званичном веб сајту турнира – Вечити шах (www.perpetualcheck.com). Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА