Најновије

АМЕРИКАНЦИ О СРПСКОМ ОРУЖЈУ: То је војно чудовиште које руши све пред собом! (ВИДЕО)

Угледни војни портал "Џејнс" представио је српско оклопно возило "Лазар 3" истичући његову снажну челичну шасију, погон на свих осам точкова као и софистицирану модуларну балистичку заштиту.

"Лазар 3" (Фото: Јутјуб)

Џејнс наводи да возило има моћан мотор, аутоматски мењач, као и многе друге модификације у односу на претходну верзију. Новине су развијене на бази претходног искуства корисника, пише РТС.
Посаду обично чине три особе - командир, возач и нишанџија, а поред њих могуће је сместити још девет војника. Међутим, број људи у возилу зависи од система наоружања.
Возач и командир се налазе у предњем делу возила у које улазе кроз бочна врата. И возач и командир имају поклопац изнад својих простора.
Укупна тежина возила је 26.000 килограма, али ако се узму у обзир будуће надоградње и опремање тежим наоружањем, могуће је да тежина буде и до 32.000 килограма.
На основну верзију "Лазара 3" могуће је уградити различите системе наоружања.
"Лазар 3" је недавно представљен и на сајму наоружања у Абу Дабију где је изазвао пажњу посетилаца. Тада су представници српске фирме "Југоимпорт СДПР“ навели да "Лазар 3“ нуди бољи однос квалитета и цене од финске "Патрије“, која се иначе сматра најбољом у својој класи. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА