Најновије

ПЛАМЕН ДОТАКАО НЕБО: Асадови "Тигрови" уништили и нафтни конвој Исламске државе (ВИДЕО/МАПА)

Од почетка операција на истоку покрајине Алепо 12. фебруара, јединице Сиријске армије предвођене "Тигровим снагама", ослободиле су више од 100 села.

Оде цистерна (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Јединице САА које врше пробој на истоку покрајине Алепо, упркос пометњи на северном делу тог фронта око Манбиџа, наставиле су силовити јуриш кроз територије које још увек контролише Исламска држава. Само током данашњег дана ослобођено је још пет села у овом подручју, а "Тигрове снаге" сада се налазе на свега 4 километара од последњег великог упоришта ИД-а у Алепу - Деир Хафера, 14 километара од Ал Кафсе у којој се налази водоводна инфраструктура која снабдева читаву покрајину и двадесетак километара од вештачког језера на реци Тигар - граници са покрајином Рака. 

Током претходних седам дана, према подацима сиријске војне команде, уништено је 10 самоумилачких и 20 борбених возила, размонтирано преко 400 експлозивних направа, и уништено више конвоја са оружјем, муницијом и горивом. Један од тих конвоја уништен је пред камером сиријског ратног репортера Ибрахима Џудеха. Погледајте како лете у ваздух терористичке цистерне.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА