Најновије

СТЕФАНОВИЋ ОТКРИВА: Да Јеремић победи, Велимир Илић би био премијер!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да би, у случају да Вук Јеремић победи на председничким изборима, председник владе био Велимир Илић, што по његовом мишљењу значи да би "Јеремић пристао на крађу".

Небојша Стефановић (Фото: Синхуа)

Стефановић је, гостујући на ТВ Пинк, оценио да је у овој председничкој кампањи појединим кандидатима дозвољено све, па и безочне лажи, а као пример је навео Вука Јеремића који тврди да Александар Вучић намерава да прода ЕПС.
- Не да не размишљамо о продаји свог ЕПС-а, већ хоћемо да купујемо даље у региону, да улажемо. Како онда Јеремић може да изрекне тако бруталну лаж? То није прва и једина, а ни случајна лаж - каже министар.
Према његовим речима, Јеремић новац који користи у кампањи добија, односно добијао је, од великих енергетских компанија ван ове земље чији је план да купе ЕПС што ће се, најавио је, показати у наредним данима.
- Он је лобиста те приче, а народу хоће да представи како то Вучић хоће да уради. Али сад ми је јасно и зашто. Да Јеремић случајно победи, њему би Велимир Илић био председник владе. А ако је Веља Илић председник Владе, Вучић неће, као што знате, да пристане ни на крадуцкање, ни на крађу. А Јеремић би очигледно пристао на крађу - каже Стефановић.
Он наводи да је на влади оформљена радна група чији је циљ не само да не прода ЕПС, већ да купи ЕПС-ове и ЕМС-ове других држава у нашем региону, па је тако разговарано о куповини ЕМС-а Републике Српске, ЕПС-а Црне Горе, и купљено је 10 одсто ЕМС-а Црне Горе.
- Ми радимо на томе да Србија постане власник регионалних електропостројења зато што је то у интересу Србије и тиме зарађујемо више новца... А ово са ЕПС-ом уопште није наивна прича - истиче министар. Он каже и да је у председничкој кампањи било више бруталних злуопотреба и манипулација при чему, наводи, ниједан кандидат није изашао са конкретним предлогом, планом, пројектом, "већ би да се врате ради крадуцкања, крађе и пљачке". Тако је, каже, прича о детету које је извршило самобиство 2011. злоупотребљена на митингу Саше Јанковића, а лаж је и прича о забрани концерта Владе Георгијева. - Неки су се кандидовали да би се вратили на власт, али ја сам убеђен да грађани Србије не желе повратак на прошлост него нови, бољи живот - закључио је Стефановић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА