Најновије

МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР "ПЕП 2017": Рогановић и Ратковић испунили циљ коло пре краја

Јучерашњи дан на турниру, а уједно и предпоследњи, имао је и већу тежину него досадашњи. Три играча су играла директно за норме. Милош Рогановић (Јелица ПЕП) као црни против Душана Чоловића (Младост – Лучани) за велемајсторску норму, Никола Потпара (Црна Гора) и Милован Ратковић (Елемир) као бели против Дениз Озена (Турска) и Аделе Великић (Јелица ПЕП) за интермајсторску норму.

Покровитељ турнира је Висока школа за пословну економију и предузетништво (Фото: Правда)

Рогановић и Ратковић су успели да остваре зацртан циљ, а Потпара ће данас имати нову шансу. Требаће му победа против Бориса Маркоје (Словенија) који је данас био бољи од Бахадир Озена (Турска). Маркоји би ово била нова норма за интермајстора али њему је ФИДЕ признала титулу интернационалног мајстора. Велику победу против још једног велемајстора остварио је Лука Драшковић (Црна Гора). Овога пута био је бољи од Милана Драшка (Црна Гора). То је за њега трећа велемајсторска победа у низу и сутра га очекује партија против ФМ Ивана Мартића (ШК Београд) за велемајсторску норму. Мораће да победи. Велемајстор Александар Ковачевић (Новосадски ШК) је напокон заиграо како се од  њега очекивало. Врло брзо је надиграо као црни младог интернационалног мајстора Михајла Радовановића (Јелица ПЕП) који је потписао предају у 21. потезу.Јадранко Пленча (Хрватска) одиграо је још једну одличну партију и победио Ивана Мартића. Пленча је у истој ситуацији као и Маркоја. ФИДЕ му је недавно признала титулу интернационалног мајстора, а досадашњим резултатом је то и потврдио јер његов резултат је вредан интермајсторске норме. За очекивати је и да Пленча и Маркоја у скоријој будућности освоје и ову највећу шаховску титулу.Борбени реми је склопељен у партији Вук Ђорђевић (Јелица ПЕП) – Алп Туна (Турска). Последње две партије деветог кола које су остале да се играју су између нових клупских саиграча Марка Ненезића и Бобана Богосављевића и селектора Бранка Дамљановића и чланице репрезентације Јоване Ерић. И Ненезића и Ерић победа је остављала у шанси за норму али два велемајстора су били велика препрека. Обе партије су решене у цајтноту. Ненезићу је пала заставица, а Јована је успела да ремизира и потврди добру форму на турниру.

Резултати 9. кола:

Тренутни појединачни учинак:

Богосављевић, Рогановић 7 Дамљановић, Драшковић 6,5 Ненезић, Драшко, Ратковић, Пленча 5,5 Маркоја, Потпара 5 Б. Озен, Д. Озен 4 Ковачевић, Радовановић, Ерић 3,5 Мартић, Ђорђевић, Чоловић 3 Туна 2,5 Великић 1

Екипни резултат:

Екипа А – Екипа Б 44,5:45,5 Сутра је на програму десето, последње коло. Партије почињу од 17.00 сати и могу се пратити путем интеренета на званичном веб сајту турнира – Вечити шах (www.perpetualcheck.com).
Покровитељ турнира је Висока школа за пословну економију и предузетништво (ПЕП).
Извор. Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА