Најновије

АКЦИЈА АЛТЕРНАТИВЕ: "Не нападају они Србију због Слободана, него Милошевића због Србије!" (ФОТО)

Омладинска организација „Алтернатива“ обележила је данас, поред споменика „Вечна ватрa“ на Новом Београду, годишњицу смрти Слободана Милошевића.

Слободан Милошевић (Фото: Правда)

Чланови „Алтернативе“ носили су транспарент са поруком „Не нападају они Србију због Слободана него нападају Милошевића због Србије“. Они су у ваздух пустили 11 летећих лампиона који симболишу 11 година од убиства Слободана Милошевића у Хагу и запалили свеће. Алетернатива је овом акцијом желела да подсети јавност о лажној слици и наметнутој кривици Србима за распад Југославије и ратове у који су уследiли. Подсећамо, Хашки трибунал је одбио да пусти Милошевића ради лечења, иако је Русија давала гаранције да ће се он вратити на суђење. Убрзо након одбијања тог захтева, Милошевић је пронађен мртав у ћелији. Бројни руски и српски експерти који су имали увида у документацију тврде да је он погрешно лечен.

Акција „Алтернативе“ показује да млади људи у Србији схватају позадину Милошевићевог суђења и смрти, и да западни медији нису успели да убеде младе у Србији у сценарио по коме је Србија одговорна за све што се дешавало 90-их година. Извор: Ослобођење

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА