Најновије

Асад: Хвала Русији!

Сиријски председник Башар ал Асад изјавио је данас да ће се о будућности Сирије одлучивати тек када се та земља ослободи екстремиста и када се у њој постигне политичко помирење.

Башар ал Асад (Фото: РИА Новости)

Асад је указао и на успех руских и сиријских снага у борби против такозване Исламске државе.
У интервјуу који је дао новинарима у време када се навршава шест година од како је почео грађански рат у Сирији, Асад је оценио да је прерано да сада прича о својој визији будућности Сирије, пренео је АФП.
"Лукусуз је сада причати о политици када ћете можда бити убијени за неколико минута, када имате терористичке нападе. Тако да је ово приоритет, ослободити се екстремиста, а политичко помирење у различитим областима је други приоритет", рекао је Асад групи новинара из западних земаља, пренела је новинска агенција САНА.
Говорећи о улози Русије у сукобима у Сирији, Асад је оценио да је та земља имала успеха у борби против џихадиста, заједно са припадницима сиријске војске.
Као "конкретан доказ" тог успеха, Асад је навео заузимање Алепа и Палмире, пренео је ТАСС.
"Хајде да говоримо о реалности, о чињеницама: од како су Руси почели нападе на положаје Исламске државе у сарадњи са сиријском војском, након што смо им тражили да дођу и подрже нас у борби против терориста, Исламска држава се смањује", истакао је Асад.
Он је нагласио да се политика Русије и њен однос према Сирији првенствено заснива на суверенитету Сирије, а потом на моралу.
"Због тога нема колонизације, постоји однос између Сирије и Русије који потиче од пре више од шест деценија и одувек је тако било у резличитим околностима", закључио је Ал Асад.
САНА није прецизирала из којих су медијских кућа били новинари који су разговарали са сиријским председником. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА