Најновије

ЂУРИЋ О ПЉАЧКИ СРПСКЕ ИМОВИНЕ: Одлука Приштине је ратни поклич и колосална отимачина!

БЕОГРАД - После одлуке власти у Приштини да се сва непокретна имовина регистрована на име СФРЈ, Србије и АП Косово сада региструје на име "Косова" као власника, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић данас у подне у Београду одржао је састанак с политичким представницима Срба са КиМ.

Марко Ђурић с политичким представницима Срба са КиМ (Фото: Принтскрин)

- Предложићемо да Влада Србије на наредној седници поништи одлуку сепаратистичких власти у нашој јужној покрајини и тиме спречимо да наступе опасне последице као што смо то учинили у случају Трепче, концесије Брезовице - рекао је Ђурић после састанка с представницима Срба и додао да ће одлука сепаратиста из Приштине бити стављена ван снаге као накарадни акт и као мртво слово на папиру.
Ђурић је рекао да је влада у Приштини крила одлуку од српских представника и да је она донета још 1. марта али да је била скривана и да су желели да је провуку испод жита, а онда су је стидљиво окачили о сајт.
- Ми смо за одлуку сазнали јуче. Они су хтели да је провуку испод жита... да се Власи не досете... што би наш народ рекао - рекао је Ђурић који је додао да у овом случају правна борба није довољна.
Ђурић је додао да је нужно да се међународна заједница огласи поводом овог криминалног акта као што је то учинила у случају тзв. војске Косова.
Ђурић је конференцију започео оценом да је посреди незаконит, нелегалан, нелегитиман, криминалан и  сепаратистички акт власти у Приштини. Ђурић је додао да је посреди више од милион објеката који су као некретнине били уписани прво као имовина некадашње социјалистичке републике Србије, затим и као Републике Србије.
Реч је о одмаралиштима, спортским објектима као и силним објектима која припадају јавним предузећима.
- Реч је о колосалној пљачки и колосалној отимачини, али желим да сепаратисте у Приштини подсетим на српску тврдоглавост као и на ону стару да је отето и проклето - рекао је Ђурић.
Ђурић је послао поруку и представницима косовских Албанаца да ови људи који су данас ту и стоје иза њега нису сами и да иза њих стоји Влада Србије.
- Премијер је обавештен о свему овоме и разговарао сам с њим. Следећи корак је да Влада Србије овај акт стави ван снаге - рекао је Ђурић одговарајући на питање новинара да ли премијер Вучић зна за све што се данас догодило с обрзиром да је у Берлину.
- Тачи и Мустафа чине само медвеђу услугу не само Србима већ и Албанцима јер кућа је кућа и у Приштини и у Бриселу... Ко уђе у туђу кућу, у туђу фабрику, тај је лопов свуда - рекао је Ђурић додајући да је затражена званична осуда и из Брисела овог једностраног акта Брисела.
Ђурић је бруком и срамотом назвао и потезе Саше Јанковића и Вука Јеремића као и осталих досоваца који уместо да нападну одлуку Приштине о отимачини они нападају сопствену владу и државу. Он је бруком оценио и ћутање Јеремића када је одлучивање о Космету пребацивано из УН у ЕУ, као и повлачење косовског корпуса...
После Ђурића, обратио се српски представник с Косова Бранимир Стојановић оценивши одлуку Приштине дневнополитичком и вештачки направљеном фарсом.
Он је позвао међународну заједницу да позове власт у Приштини на одговорност и да захтева да се договорено у Бриселу спроведе. Он је додао да ће Срби тврдоглаво наставити да се боре са својом Владе Србије за своја права. Он је одлуку Приштине оценио политиканством да би се скренула пажња са договореног у Бриселу.
Он се у згради Владе Републике Србије састао са српским члановима покрајинске владе, градоначелницима десет општина са српском већином на КиМ и представницима Српске листе. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА