Најновије

"Позив на линч функционера Треће Србије"

НОВИ САД - Јуче се у центру Новог Сада, испред зграде Културног центра догодио несвакидаши инцидент у коме је група маскирних људи вршила, како су сами рекли, „деконтаминацију Културног центра Новог Сада“. У летцима које су при томе делили између осталог пише да је задатак те групе маскираних људи да уништи „вирус Треће Србије“, јер је по њиховом мишљењу опасан.- саопштила је Трећа Србија.
Фото: Иницијатива младих за људска права

Фото: Иницијатива младих за људска права

Ова организација је затражила реаквцију надлежних државних органа тврдећи да је реч о позиву на линч. - Ми из Треће Србије постављамо питање српској јавности и надлежним државним органима да ли се овде ради о позиву на линч функционера наше странке?! Такође, питамо се колико неко треба да буде експлицитан у позиву на насиље, па да се деси реакција да се то насиље спречи?!  Иако је цела ова акција је увијена у обланду наводне борбе за људска права и организована од стране Иницијативе младих за људска права, ми никако не можемо да се отмемо утиску да иза целе приче стоје терористичке организације попут КАНВАСА чије смо планове за дестабилизацију Србије јавно демаскирали чиме смо постали мете - кажу у овој странци. Из Треће Србије указују на везе Иницијативе младих за људска права са екстремистичким албанским покретима на Комсету. - Наше сумње постају веће имајући у виду да су се активисти Иницијативе младих за људска права недавно срели и са Аљбином Куртијем, вођом организације „Самоопредељење“, која је позната по низу насилних демонстрација које су организовали на Косову и Метохији. Изгледа да је Аљбин Курти био добар учитељ и да је активистима Иницијативе младих за људска права пренео „знања“ о томе како се на КиМ штите прaва Срба, па су овим брже боље навукли маске и кренули у „уништење вируса Треће Србије“. На крају, нама преостаје само да пред надлежним државним органима тражимо заштиту за људе који су у Трећој Србији, али и да непрестано указујемо и демаскирамо рад КАНВАСА и са њима повезаних организација, јер једино на тај начин можемо да Србију заштитимо од новог таласа уличних немира и опште дестабилизације - кажу у Трећој Србији. Иницијатива младих за људска права јуче је саопштила да је спровела "прву акцију активистичког маратона “Антифашистичка деконтаминација” Културног центра Новог Сада, што представља први корак у искорењивању опаког вируса фашизма" - Процес деконтаминације и ослобађања Културног центра Новог Сада биће завршен подношењем оставке Андреја Фајгеља, директора ове институције - саопштили су из ове организације.
Прочитајте још:Вук Јеремић би да се кандидује за генералног секретара УН-а, али…Новотни: Наредних пет година неће бити нових чланица у ЕУ
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА