Најновије

”Raspberry Pi” трећа најпродаванија рачунарска платформа на свету

”Raspberry Pi” се на тржишту појавио пре пет година - 2012, и већ тада заинтригирао бројне компутерске ентузијасте и љубитеље "уради сам" концепта када су рачунари у питању.
Његова минијатурна ергономија и изузетно ниска цена обезбедили су му пут до многих купаца, а није неважно да је ”Raspberry Pi” примењив и искористив у многим ситуацијама када "класични ПЦ" не може да послужи. 
Данас је ”Raspberry Pi” постао препознатљив и свеприсутан бренд, а на прослави његовог петог рођендана, Ибен Аптон, оснивач Фондације "Raspberry Pi" саопштио је да је њихова платформа постала трећа најпродаванија на свету Овај рачунар налази се одмах иза недодирљивих Виндовс ПЦ и Епл Мекинтош решења. 
”Raspberry Pi” је до сада продат у 12.5 милиона примерака, што представља велики успех, а Аптон тврди да им је овај број обезбедио место у историји. 
“Комодор 64 је све до недавно био трећа најпопуларнија рачунарска платформа у историји, али сада смо то ми! Да, трећи смо, након ПЦ-а и Мац-а, мислим да је то довољан разлог за славље", рекао је. 
Треба истаћи да ово баш и није најбоље поређење, јер су компарирани сви модели Расбперрy Пи са само једним моделом из Комодор серије. Истина, Комодор 64 је био и остао легендарни примерак, али није једини Комодор који се појавио на тржишту. 
Ипак, компанија је врло задовољна продајним резултатима и оствареном позицијом.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА