Најновије

НАКОН ПЕТ ГОДИНА РАТА ОЧИШЋЕНА "ПРЕСТОНИЦА РЕВОЛУЦИЈЕ": Предали се терористи у последњем дистрикту у Хомсу (МАПА/ВИДЕО)

Ал Ватер дистрикт у сиријском граду Хомс, који је већ 5 година у рукама терориста, предао се Сиријској арапској армији у замену за евакуацију.

Дигли руке (Фото: Синхуа)

Терористи су положили оружје и пребачени су у правцу града Јараблус на самом северу Алепа који је у рукама снага "Штита Еуфрата". Овај дистрикт је до сада више пута склапао споразум о евакуацији али га нису поштовали очекујући помоћ од терориста са севера. Како је терористичка офанзива стала пре неколико месеци због међусобних сукоба терориста у провинцији Идлиб и на северу Хомса дистрикт Ватер се предао. Овај дистрикт је имао јак симболични значај за терористе јер је управо у њему започела тзв. револуција а био је и последњи део града Хомса у њиховим рукама. Хомс су терористи називали "престоницом револуције". Такође предајом ових трупа ауто-пут Хомс - Тартус у потпуности је сигуран за транспорт.

Хомс је трећи град по величини у Сирији и чориште је важних путева који повезују различите градове Сирије.  Евакуација траје већ неколико дана а данас су коначно војници САА потпуно преузели контролу над дистриктом.  Колико је бораца на обе стране погинуло у последњој офанзиви терориста у Дамаску сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА