Најновије

ОВО ЈЕ ПРВА СЦЕНА СЕКСА НА ФИЛМУ ИКАДА: Доживела је оргазам, а све остало је историја! (ВИДЕО)

"Непристојно, неморално, опасно", пљуштали су коментари.

Прва сцена секса у филму (Фото: Јутјуб)

Први филм у којем је икада приказана сцена секса јесте чешко остварење "Ecstasy"  из 1933. године, у којем је главну улогу играла легендарна глумица Хеди Ламар. Када је јунакиња коју је она тумачила доживела оргазам на великом платну, ништа више у историјату кинематографије није било исто.
Улога у овом филму била је једна од њених првих, а глумила је младу жену која напушта свог старијег, импотентног супруга због згодног инжењера са којим започиње страсну љубавну аферу. Иако у овој сцени заправо нема голотиње, овај филм јесте приказао њено наго тело. Најпознатији тренутак јесте онај у којем се Хеди купа гола, што је у то време било и те како скандалозно. Ипак, вероватно најбурније реакције изазвала је сцена у којем Хеди доживљава оргазам.

"Непристојно и морално опасно", "неприкладно, неморално и ласцивно", "изузетно храбро", били су неки од коментара којима је овај филм дочекан давне 1933. године. Критичари су данас сагласни и да је ово један од прогресивнијих филмова уопштее, а поменута сцена сматра се посебно важном.
Хеди је, иначе, рођена као Хедвиг Ева Марија Кислер у Бечу 1914. године, а каријеру је почела у немачким филмовима пре него што је привукла пажњу холивудских продуцената који су је довели у Америку крајем тридесетих година. Била је несрећно удата за трговца оружјем који је сарађивао са нацистима, па је одласком у Америку успела да се спасе и од брака у којем није била задовољна. Звали су је најлепшом женом Европе и најлепшом дамом на филму.

Поред глумачких остварења, остаће упамћена и посвојим патентима, будући да је била је пионир бежичних комуникација. Производи који се базирају на њеном изуму данас се налазе у сваком дому.
Њен "систем тајних комуникација" војска С.А.Д. успешно је примењивала против нациста у Другом светском рату. Године 1941. заједно са Џорџом Антејлом регистровала је патент технологије проширеног спектра, који је почела да користи најпре морнарица, потом читава војска, да би се данас примењивао код мобилних телефона и свих осталих бежичних уређаја.
Имала је троје деце, снимила је преко 30 филмова и имала је седам бракова. Преминула је 19. јануара 2000. на Флориди.
ОВДЕ погледајте голе фотке Тамаре Ђурић у пенушавој купки са дечком.
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА