Најновије

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Клинтонови спремају хаос, изазивају рат на Балкану

Амерички брачни пар Бил и Хилари Клинтон жели нови рат на Балкану, пише руски „Спутњик“. Тај портал оцењује да Клинтонови уз помоћ милијардера Џорџа Сороша намеравају опет да прекроје границе на Балканском полуострву, знајући да ће то изазвати крваве оружане сукобе.

Клинтонови спремају хаос (Фото: Синхуа)

Крајњи циљ им је дестабилизација целе Европе и рушење новог америчког председника Доналда Трампа, који је стао на пут њиховим интересима.

База на Косову

Како „Спутњик“ у својој анализи подсећа, Клинтонови уз помоћ Сороша више од 20 година суверено одлучују о свему што се дешава на овим просторима, кријући се иза „Клинтон фондације“.
- Косово је, де факто, приватна држава Клинтонових. Они не само да тамо имају инвестиран новац преко разних посредника, већ преко Албаније имају и излаз на море. То за њихове послове, даље од овог региона, има огроман значај, посебно за транспорт оружја намењен "борцима за демократију", какви су били они у ОВК, или за "хуманитарне акције" - пише "Спутњик".
Истовремено, према наводима тог портала, Македонија је у рукама Џорџа Сороша, који је у спрези с Клинтоновима.
- Посебно су ангажовани око територије коју насељавају Албанци, а кроз коју би требало да прође руски гасовод Турски ток. Отуда и не чуди што им је потребна влада која ће само парафирати већ састављена документа о концесијама и друго - оцењује руски сајт.
Међутим, победом на председничким изборима у САД, Трамп се испречио на путу Клинтонових. Зато Хилари, чији је супруг Бил заједно са Медлин Олбрајт искројио садашње границе на Балкану, има план о преуређењу. Тај план су саставиле приватне шпијунске агенције "Стратфор" и "Ренд корпорација".
- Србији би дали да се уједини са Републиком Српском, али под условом да призна Косово, које би се припојило Албанији. Север Косова би имао статус дистрикта, као сада Брчко, који би добио широку аутономију и право на специјалне везе са Србијом - наглашава "Спутњик".
Кад је реч о "америчком чеду" Босни и Херцеговини, она би била прекројена по моделу Алије Изетбеговића.
- Босна није дала очекиване резултате, али с обзиром на Клинтонове везе са исламским земљама, не би дошло у обзир да Босна нестане. Њој би се припојио Саџак, који би имао специјални статус у оквиру БиХ. Хрватски део Босне би се повезао на исти начин са Хрватском, до тренутка сједињења. Постоји и опција да Бошњаци и Хрвати заједно направе државу, али то није нешто чему је склон Загреб - објашњава "Спутњик".
У тој новој подели Македонија би, како се оцењује, нагоре прошла.
- С Македонијом нико не зна шта ће. У садашњем облику је за Хилари то неодржива држава, а као разлози се наводе непремостиве разлике између Македонаца и Албанаца, као и сукоб са Грчком око имена. Решење Клинтонова види у томе да се Македонија по убрзаној процедури убаци пре свега у НАТО, па и ЕУ - истиче руски сајт.

Владавина страхом

Такво прекрајање граница, према очекивањима Клинтонових, изазвало би нове оружане сукобе.
- Балкан је идеалан за оне који желе да држе под контролом Европу, Блиски исток и изблиза надгледају Русију. Што већа нестабилност у овом региону, то већи страх у Европи, а владавина страхом од сукоба на тлу Старог континента у неку руку је изум администрације Била Клинтона - закључује "Спутњик".
На тај начин би Клинтонови и Сорош вероватно срушили и Доналда Трампа.
- Уколико се у овом региону догоде оружани сукоби, Трамп би морао да реагује. То би га натерало да погази своју реч и обећање да се неће мешати у политику других држава и да неће рушити режиме по свету. С обзиром да нема баш много присталица у Европи, тако би једноставно могао да буде "намештен". А мешање у сукоб на Балкану би му знатно скратило мандат - објашњава руски портал.

Нови план Клинтонових за Балкан

Србија
- Србији би дали да се уједини с Републиком Српском, али под условом да призна Косово, које би се припојило Албанији
- Север Косова би имао статус дистрикта као сада Брчко, који би добио широку аутономију и право на специјалне везе са Србијом
Босна и Херцеговина
- БиХ по моделу Алије Изетбеговића. Припојио би јој се Саџак, који би имао специјалан статус. Хрватски део Босне би се повезао на исти начин са Хрватском, до тренутка сједињења.
- постоји и опција да Бошњаци и Хрвати заједно направе државу, али то није нешто чему је склон Загреб
Македонија
- због неслагања Македонаца и Албанаца Клинтонова види решење у томе да се Македонија по убрзаној процедури убаци пре свега у НАТО, па и ЕУ. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА