Најновије

Епл патент претвара ваш Ајфон у лаптоп

Желите да обрадите Ваше фотографије са телефона на лаптопу за Фејсбук или Инстаграм без преноса података. У будућности то може бити ”луд” нови начин да то можете да урадите. Епл је патентирао нови “додатак” који трансформише мобилни телефон у лаптоп.

Најновији Епл патент претвара АјФон у лаптоп

Поднесен у септембру 2016, а објављен 23. марта, 2017. године, је патент под називом "електронска опрема уређаја.”
"Садашња пријава описује различите реализације система и метода за обезбеђивање унутрашње компоненте за преносиве рачунаре уређаје који имају танак профил," пише Епл дизајнер производа Брет В. Дегнер. "Тачније, ова пријава описује електронски уређај као додатну опрему на располагању да продужи и прошири корисност преносиве рачунаре уређаја."
Дакле, основна идеја је да мобилни телефон буде "преносиви рачунар уређај" свако сада носи телефон се собом, па зашто му не дозволити да се претвори у лаптоп компјутер кад год се укаже потреба? Тада ће људи купи само један уређај (АјФон) и додатну опрему (лаптоп док) уместо да одвојено купују мобилни телефон и лаптоп.
За неформалне фотографе који користе своје АјФон као примарну камеру, овај нови изум би претворио камеру, мобилни телефон, и лаптоп у један систем.

Овде су две илустрације патента који показују како би АјФон убацили у простор где је тачпад на МекБуку, претварањем телефона у тачпад лаптопа (и покретањем оперативног система и систем датотека са телефона):
Можда ће АјФон и прибор лаптопа у комбинација изгледати отприлике овако...

Док би функције процесора и складиштење података подешавало са АјФона, лаптоп може да обезбеди подршку у другим областима - Епл сугерише да може да обезбеди графички процесор и друге ресурсе који "подржавају функције преносног рачунарских уређаја."

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА