Најновије

ВУЧИЋ О "ЖУТОЈ ПАТКИ" У МОСКВИ: "Велики је Путин за те мале протесте!"

Премијер Србије Александар Вучић оценио је данас у Москви да протести, који се догађају у овом граду, а који имају исти симбол као они у Београду, долазе са истог места.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

У Москви и више других градова Русије данас се одржавају демонстрације са симболом жуте паткице, а усмерене су против руског премијера Дмитрија Медведева у вези његовог наводног летњиковца, али, према рсуским медијима, имају за циљ руског председника Владимира Путина. 
- Видео сам их. То су мали протести, велики је Путин за те мале протесте - рекао је Вучић на питање новинара да ли је видео протесте у Москви. Интересантна је, каже, чињеница да се на тим протестима користи исти симбол као и у Београду.  - Мислим да не морам даље да говорим и да су људи у Србији разумели - такве ствари обично долазе са истог места - казао је Вучић.  Рекао је да види да се користе исте приче, да су органзатори нашли нешто да искористе против Медведева са циљем напада на Путина, као што су у Београду искористили причу око Синише Малог за напад, како каже, "на мету коју су пре два дана званично објавили".  - Да ли је случајност, у то одавно не верујем. Ако ми неко каже да су различити људи смислили исти симбол у Београду, Бразилу и Москви тешко да ћу да поверујем - рекао је Вучић.  Он је истакао да људи у Србији треба да буду поносни јер то показује да смо некоме били мета само зато што смо штитили своју независност и слободу.  - Позивам их да уложе још мало више новца у Србији у те патке, тако ће се више потрошити у Делта ситију или Ушћу, и више пара ће бити у буџету - нагласио је премијер.  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА