Најновије

Захарова: САД поново на повоцу!

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да нове америчке санкције против руских компанија не одговарају изјавама из Вашингтона о приоритету борбе против тероризма и подривају изгледе за сарадњу на уништавању ИД-а и других терористичких група које прете свим земљама, укључујући и САД.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

Коментар Захарове објављен је на званичној фејсбук страници Министарства спољних послова Русије.
„Тај корак је у потпуној супротности са изреченим изјавама Вашингтона о приоритету борбе против тероризма, укључујући и оне терористе који се налазе на сиријској територији. У потпуној је супротности са тим поставкама, подрива изгледе за успостављање широке мултилатералне сарадње у циљу уништавања ИД-а и других терористичких група које угрожавају све земље, укључујући и САД“, рекла је она.
Захарова је нагласила да је Вашингтон „поново на повоцу оних којима је главно занимање доследно уништење руско-америчке сарадње“.
„Те личности одавно траже непријатеље тамо где они не постоје. Такав приступ очигледно не одговара безбедносним интересима САД“, закључила је Захарова.
САД су увеле нове санкције против осам компанија из Русије у вези са америчким законом о неширењу оружја за масовно уништење. Компаније се сумњиче да су по том питању сарађивале са Сиријом, Ираном и Северном Корејом.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА