Најновије

ОВЕ ДРЖАВЕ ЋЕ ВАМ ПЛАТИТИ ДА СЕ ДОСЕЛИТЕ: Бесплатна земља, стока, стипендије...само дођите! (ВИДЕО)

Ако желите промену ритма и досадила вам је монотонија вашег града, зашто се не одселите? Наравно, пресељење је стресно и скупо, али постоје и нека места која ће вам чак и платити да се код њих преселите.

Аљаска (Фото: pixabay)

Аљаска

Волите тамне зиме и мноштво голог тла? Преселите се на прекрасну Аљаску. Због климе и удаљености, Аљаска са задовољством подстиче грађане да се доселе. Сваки становник Аљаске добија 2.000 долара само зато што живи тамо. Чак и новорођенчад добијају ту своту новца. Стога, ако вам се свиђају планине, ледници, рибарство и лета која не прелазе 18 степена Целзијуса, размислите о животу на северу.

Њу Хејвен, Конектикат

Кад размислите о универзитету Јејл, замишљате богате белце како расправљају о актуелној политици у собама за састанке бројних тајних друштава. Међутим, стварност је мало другачија. Њу Хејвен, дом угледног свеучилишта, има проблема са злочинима и недавно је био други најопаснији град средње величине у САД-у. Због тога град нуди 10.000 долара бескаматне позајмице за куповину прве некретнине, а ако живите дуже од пет година, исту позајмицу ће вам опростити Можете добити 30.000 долара за енергетску обнову некретнине, а ако живите дуже од 10 година, ни ту позајмицу не морате враћати. Чак и средњошколцима који имају добре оцене нуде школовање у било којој школи унутар Конектикат.

Балтимор

Још један град који има проблема са криминалом је Балтимор. Проглашен је седмим најопаснијим градом у САД, а постао је славан и по бруталној серији Жица. Потенцијалним досељеницима нуде 5.000 долара за куповину некретнине, а ако желите купити напуштену кућу, било где у граду, нуде 10.000 долара.

Детроит

Сви већ знају да је Детроит град духова, барем ако сте погледали било који спот за Еминемову песму. Лајв Даунтоун програм је који омогућује људима да купују некретнине у центру града. Ако купујете некретнину, добићете 20.000 долара зајма ког, под одређеним условима, нећете морати да врати. Чак и закупци добијају неке олакшице, па тако добију 2.000 долара за прву годину најма и по 1.000 долара за сваку идућу.

Већина Кансаса

"Тото, мислим да нисмо више у Кансасу", рекла је Дороти из књиге Чаробњак из Оза. Сличну изјаву су понављали бројни бивши становници те савезне државе и они то сада желе да промене. Град Линколн дат ће вам, потпуно бесплатно, комад земље за градњу породичне куће. Али држава нуди и порезне олакшице или отплату студентских кредита, само се требате одлучити да живе у руралном делу државе.

Њу Ричланд, Минесота

Да Кансас није једини, доказује Њу Ричланд који нуди земљу за градњу породичне куће. Стога, ако вас привлачи живот у самоћи и дебелом температурном минусу, можда је то право место за вас.

Пајпстоне, Манитоба

Није само Америка очајна због недостатка становника. Чак и Канада има проблема са одливом становника и због тога Пипестоне у Манитоби нуди земљиште. Истини за вољу, земљиште није бесплатно, али предујам од 1.000 долара резервише земљу, а куповина је само додатних 10 долара. Осим тога, ако се одлучите на покретање властитог бизниса, нуде 32.000 канадских долара подстицаја.

Острво Матсујкер, Тасманиа

Ако волите да будете само, али вам не одговарају северне климатске прилике, размислите о јужним временским приликама. Оситрво Матсјукер, недалеко од јужне обале Тасманије, сваке године тражи пар волонтера који ће живети месецима у потпуној самоћи. Волонтери морају подносити редовне извештаје о времену, одржавати светионик и једноставно припазити на инфраструктуру.

Село Мишима у Јапану

Село има великих проблема са становништвом. Остало је само 400 људи и већином су старци. Како би мало повећали број становника, нуде око 800 долара за пресељење и додатну месечну помоћ за навикавање на живот. Ако сте самци, платиће вам неколико излазака, ако имате дете платиће школовање. Поврх свега набројаног, добићете своју краву.

Острво Питкаирн у Јужном Пацифику

Једно од најудаљенијих острва на свету, само педесетак становника. То је, укратко, Питкаирн. Због тако мало становника, само желе привући нове људе и због тога нуде земљиште само да дођете. Упркос тако примамљивој понуди, до сад је само једна особа прихватила и дошла на острво. Можда зато што имају само једну радњу која ради три дана у недељи и све се мора да се наручује се Новог Зеланда свака три месеца. Извор: Express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА