Најновије

ДАЧИЋ БЕСАН: И данас провокације, барикаде и спречавање кретања!

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да се Србија труди да буде конструктивна, али да Приштина стално провоцира попут данашњег спречавања одласка људи на предизборни скуп у Лепосавићу и постављање барикада.

Ивица Дачић (Фото: mc.rs)

"Чему то служи?", упитао је Дачић на конференцији за новинаре после састанка са министром спољних послова Луксембурга Жаном Аселборном и навео да је Београд против једностраних потеза на Косову и Метохији.
Више од 60 аутобуса са Србима који су се упутили на митинг подршке кандидату за председника Србије Александру Вучићу у Лепосавић заустављено је јутрос на више места јужно од Ибра.
Дачић наводи да су с друге стране, избори на Косову организовани уз помоћ ОЕБС-а и да не види чему супротстављање приштинских власти таквој одлуци.
Наводећи да је премијер Александар Вучић предложио стварање царинске уније на Западном Балкану у покушају да се олакша живот у области економије и сарадњи на Западном Балкану, Дачић је рекао да је косовски министар спољних послова Енвер Хоџај рекао да је то покушај Србије да злоупотреби своју економску снагу.
- Што год да предложи Београд, са њихове стране биће схваћено као нешто што није у њиховом интересу. То је погрешна политика - рекао је Дачић.
Зато је, каже, важно, да међународна заједница буде на КиМ и то у несмањеном обиму Кфора и Еулекса.
Дачић каже и да је замолио да Луксембург што дуже задржи своје припаднике у саставу Кфора. Навео је да је присуство међународних снага важно за Србе на Косову јер у њих имају поверење које немају у безбедносне снаге Албанаца.
- Залажемо се да мандат Кфора остане непромењен, нарочито да се снаге не смањују - рекао је Дачић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА