Најновије

(ИНТЕРВЈУ) МИРОСЛАВ ПАРОВИЋ: Не бих звао Шредера на скуп на дан почетка НАТО агресије!

Лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровић један је од најмлађих кандидата за председника Србије, а његово име на гласачком листићу је под редним бројем 3. У интервјуу за Правду он говори о политици коју заступа, референдумској армосфери у Србији, Србији као неутралној држави, црногорској мафији као једним од главних проблема националне безбедности Србије.

Лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровић (Фото: Правда)

Шта су главни разлози због који грађани треба да дају глас вама?
Све време сам водио вредносну кампању са потпуно другачијом визијом и политиком у односу на остатак политичке сцене. Такође, верујем да млади људи у Србији треба да добију шансу да граде будућност ове земље и народа, а ја као најмлађи кандидат свакако заслужујем ту шансу и кредиблитет за будући политички рад.
Док су кампање других кандидата биле обележене бројним међусобним сукобима и оптужбама ви сте слали умирујуће поруке и давали пример пристојности. Зар пристојност није мана у политици?
У Србији се пристојност често доживљава као слабост. Међутим, уверен сам да је снага оне тихе већине притојног света велика и да треба радити да се ти људи придобију и врате у друштвене токове. Циљ моје кампање је управо и био да поручим тим људма да у Србији може и другачије и зато се не оптерећујем бројем гласова које ћу добити, већ се трудим да поставим темеље једне нове, а уверен сам врло брзо победничке политике.

У Србији једни данас говоре о Европској а други о Евроазијској унији, шта је пут који ви желите Србији?
Србија треба да буде политички и војно неутрална држава. Ми се налазимо на кородору 10 и на Дунаву, а то су два врло важна европска пута која повезују Француску, Немачку, Аустрију, Мађарску, Русију и Турску. Дакле, сви ти народи имају интерес да сарађују са Србијом и то нам је шанса. Такође, у ЕУ је велика криза и реално је да ће у наредним годинама ЕУ доживети трансфорацију у савез суверених држава, а ми као суверене држава управо имамо користи од тог новог модела и то немерљиво више од актуелног ЕУ модела организовања.
Да ли би довели Герхарда Шредера на свој предизборни скуп?
На дан почетка агресије НАТО пакта на Србију свакако не бих. Иначе, мислим да је Шредер био и још увек јесте важан чинилац политике у Европи и он је неко ко је претеча односа Русије са остаком ЕУ и сходно томе је важан и не треба га посматрати само кроз призму тога што је учествовао у рату са Србијом.

Први сте политичар који је јавно проговорио о утицају црногорске мафије у Србији и моћи које Мило Ђукановић управо на тај начин име. О томе не сме да говори ни кандидат власти, одакле вам храброст за то?
Мој циљ је изградња Србије као модерне и суверене државе. Црногорска мафија је оружје у рукама НАТО структура у Европи и она заједно са шиптарком мафијом нарушава наш суверенитет. Имајући то у виду човек мора бити реалан па рећи да ако хоћемо сувереност онда се морамо обрачунати са оним факторима који је нарушавају и то нема везе са храброшћу већ са реалношћу.
Да ли ћете се залагати за обрачун са црногорском и шиптарском мафијом и након избора?
Залагао сам се пре избора, у току избора и нећу се смиривати док се то коначно и не реализује.

Док су други давали обећања ви сте у кампањи пољопривредницима делили семена за баште, рекли сте да ће тако нешто остати као резултат ове кампање. Шта су резултати кампања ваших противкандидата?
Резултати кампање мојих против кандидата је још подељеније друштво и референдумска атмосфера у којој свака варница може да запали политички пожар. Ја сам са друге стране водио вредносну кампању и када сам људима делио семена и књиге то сам радио са намером да утичем на свест да су нам реална производња и образовање међу најважнијом приоритетима уколико хоћемо да будемо нормално друштво. Са тим акцијама су се спрдали само они који се и иначе спрдају са државом.
О чему би по вама бирач требао да размишља пре него изабере који ће број заокружити?
Бирање на изборима је као када бирате осообу којој бисте поверили своју децу на чување. Позвао бих грађане да пре заокруживања било кога на листићу добро размисле о томе да ће тај неко на наредних 5 година практично утицати на животе све наше деце, чак и оне која данас нису рођена.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА