Најновије

НЕ БИРАЈУ РЕЧИ У КАМПАЊИ: Чанак и Јанковић признали Косово!

Јанковић се сагласио са Чанком по питању Косова!

Саша Јанковић (Фото: Медија ценар Београд)

Саша Јанковић, кандидат за председника Србије, изјавио је да је Косово „фактички независно”, а Резолуција 1244 „илузија”, чиме се придружио председничком кандидату ЛСВ-а Ненаду Чанку, који све време у кампањи понавља да је Косово признато као независна држава и да је време да се с тим помиримо. Наиме, упитан да ли сматра да је Резолуција 1244 Савета безбедности УН илузија, он је рекао: - Косово је фактички независно, ми имамо границу с Косовом, можемо је звати административна линија, али институције Републике Србије немају фактичку власт на Косову - рекао је Јанковић. Он је додао да иако „фактички немамо власт”, треба се фокусирати на заштиту људи и културноисторијског добра.
Подсећања ради, лидер ЛСВ-а Ненад Чанак је више пута поновио да је Косово признато као независна држава и да више није у саставу Србије. - Проблеми са којима се Србија суочава су велики, бројни и захтевају од нас да преузмемо одговорност за одлуке које морамо донети. Признати фактичку независност Косова је једна од таквих одлука. У име мира на Балкану, европске будућности Србије и историјског помирење два народа, изражавам своју спремност да такву одлуку и подржим - навео је Чанак.
Милован Дрецун, председник скупштинског одбора за КиМ, шокиран је оваквим ставовима председничких кандидата. Он наводи и да њихове изјаве могу бити веома опасне. - То што они говоре је антиуставно деловање које директно урушава интегритет Србије. Такво деловање је неприхватљиво, такве изјаве само могу да охрабре сепаратисте, не само на Косову него и у другим деловима Србије. Да је Косово независно, оно би било у УН и Јанковић би као велики поборник демократије требало то да зна, а не да на најбруталнији начин урушава систем и државу. Мислим да су се због својих изјава и Јанковић и Чанак дисквалификовали као кандидати за председника Србије - каже Дрецун.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА