Најновије

ДАЧИЋ ОТКРИВА: Ево да ли га занима премијерска фотеља!

Лидер социјалиста и први потпредседник владе Ивица Дачић очекује "тешку и неизвесну" борбу на председничким изборима у недељу, али је уверен да ће на крају победити Александар Вучић јер би, упозорава, сваки други исход био коцкање са будућношћу земље и њеном стабилношћу.

Ивица Дачић (Фото: Синхуа)

"Србија не сме да допусти другу шансу за фронцле ДОС-а које би је овог пута дотукле", рекао је Дачић за "Новости".
На питање зашто мисли да ће бити тешко када сва истраживања проричу убедљиву победу Вучића, он наводи да се не боји воље народа и бројки него могућих потеза опозиције које смо, како је рекао, имали прилике да видимо после прошлих парламентарних избора.
"Све што имају упрегли су да нашкоде Вучићу. Не бирају средства. Нападају му породицу, у недостатку јасне и профилисане политике", оценио је Дачић.
Упитан да ли мисли да је то довољно за преокрет на биралиштима, Дачић каже "наравно да није".
"Али у таквој атмосфери антагонизама и такмичења лишеног политичцког фер-плеја, где се практично тражи глава једног човека, може доћи до дестабилизације државе. Нисам баш сигуран да то неки унутар опозиције, а и споља, прижељкују", рекао је Дачић.
На питање ко су ти, он каже да "зна народ ко су" наводећи да су "узлетели на диму изнад запаљене скупштине 5. октобра".
"Иза њих је остала пустош, као најезда скакаваца да је прошла Србијом. На једној страни имамо стабилност, сигурност, континуитет, а на другој деструкцију, пометњу.... Нису то неки нови ликови каквим желе да се представе", рекао је Дачић.
Према његовим речима, гласањем за Сашу Јанковића, Сашу Радуловића и Вука Јеремића гласа се и за Бориса Тадића, Чеду Јовановића...
"Гласа се за политику која каже да смо ми криви што нас је НАТО тукао, за политику која тражи да признамо Косово и разградимо Републику Српску, која је по њима геноцидна творевина. Насупрот њима стоји Вучић. Он је кандидат народа, а не странке", нагласио је Дачић и позвао социјалисте и оне који би гласали за њега да гласају за Вучића.
Упитан да ли тиме потписује стечај у СПС и да су га многи у његовој партији оптужили да се утапа у СНС, Дачић сматра да "такви не лију сузе" за СПС него им је жао што ће Вичић да победи, а заједно с њим и СПС.
"Једногласно смо донели одлуку да подржимо Вучића. Наступамо заједно са нашим партнерима из СНС јер је то у најбољем интересу Србије. У тиму смо који је спасао Србију од банкрота, отворио 55 фабрика, 130.000 радних места и 138 километара новог аутопута. Створили смо пријатеље и на Истоку и на Западу. Једноставно, желимо Србију која ће да игра у Лиги шампиона, а не у зонској лиги. Понављам, Србија може да буде јака само колико је стабилна, а може да буде стабилна, само ако Вучић победи", оценио је Дачић.
Упитан како је "умирио бунтовнике у својим редовима" и како коментарише то што се прича да ће Ружић бити министар у новој влади, Дачић каже да о томе није било речи нити да је он ту да било кога намирује.
На питање да ли ће после председничких избора поново ући у премијерску фотељу, Дачић каже да о томе није разговарано нити га то занима.
"Усредсређен сам једино на Вучићеву победу. Иначе, задовољан сам местом министра спољних послова и том послу сам максимално посвећен. А, то ште ће ко да буде у влади, о томе ћемо после Вучићевог тријумфа", рекао је Дачић.
Упитан како би сарађивао са Вучићем, уколико би Вучић био председник, а он премијер, Дачић каже да је уверен да би и даље одлично сарађивали.
"Али одлука о томе је на Вучићу", нагласио је Дачић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА