Најновије

КРАЈ ПОСЛЕ 28 ДАНА: Погледајте како је изгледала кампања!

После 28 дана, кампања за председничке изборе завршава се у поноћ, када почиње изборна тишина.

Креће лудница! (Фото: ЈуТјуб)

11 председничких кандидата на 6.724.172 гласача. Четири недеље кампање у којој су изнете различите идеје о томе где је Србија данас и који су изазови који грађане и државу чекају у будућности.
Од Вучићеве поруке да је потребно очувати стабилност, преко Јеремићевих навода да има најбоље контакте са светским државницима, Јанковићевог става да Србија мора да буде правна држава, па до перформанса Белог - са којим нема сикирације. 
- Власт поручује само овим путем треба да наставимо даље а опозиција каже па готово ништа не ваља. У праву су на неки начин и једни и други, има нешто што треба задржати а има нешто што се мора променити - рекао је Слободан Антонић са Филозофског факултета. 
- Није кампања била много мотивишућа. Што може као исход да има да та кампања може да цементира само политичка опредељења која су већ успостављена и која фигурирају у нашој јавности - рекао је аналитичар Дејан Вук Станковић.
На овим председничким изборима чак петорица кандидата наступају као нестраначке личности, или нису лидери политичких странака. Да ли тиме странке добијају или губе? 
- Мислим да су свесно неки кандидати избегли то да буду директно из неке странке зато што странке нису на добром гласу код грађана који су поприлично много разочарани са много добрих разлога - додао је Станковић. 
- Сад јесте ово време када је тај стари страначки систем у кризи и сада се праве основе за формирање нових странака - каже Антонић.
Бирачка места отварају се у недељу у седам часова ујутру а затварају у 20 часова. Председник Србије биће изабран у првом кругу, ако неки кандидат добије више од 50 одсто гласова изашлих бирача, док ће у супротном 16. априла бити одржан други круг у који улазе двојица првопласираних. 
Искористите ваше грађанско право 2. априла и гласајте. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА